Real Madrid Manchester City 3-2 Maçı Geniş Özeti Golleri (2012)

Real Madrid Manchester City 3-2 Maçı Geniş Özeti, Golleri İzle...
Mesut Özil Cristiano Ronaldo Eflatun Casillas Ronaldo 


La Liga'nın son şampiyonu Real Madrid ile Premier League'in son şampiyonu Manchester City; Devler Ligi D Grubu ilk maçında Bernabeu'da karşılaştı, son bölümleri inanılmaz anlara sahne olan düelloyu Real kazandı..

Eflatun-beyazlı ekip, henüz 9. dakikada gole yaklaştı. Ceza sahasına sol taraftan giren Cristiano Ronaldo, uzak köşeye bıraktı ancak kaleci Hart, son anda kornere çeldi.

Bu pozisyonun ardından Real Madrid baskısı, dakikalar ilerledikçe daha da arttı. Özellikle 20 ve 40'ıncı dakikalarda 2 defa kaleci Joe Hart ile karşı karşıya kalan Arjantinli Gonzalo Higuain, bu pozisyonlarda Di Maria'nın harika paslarını golle sonuçlandıramadı.

Devrenin son dakikalarında uzaktan şutlarla Manchester City kalesini yoklayan Real Madridli hücum oyuncuları, bu pozisyonlardan da sonuç alamadı.

İlk 45 dakikalık bölümde Manchester City'nin az da olsa gelişen kontra atakları ise Casillas'ın kalesinde tehlike yaratmadı ve soyunma odasına, golsüz eşitlikle gidildi.

Mücadelenin ikinci yarısı çok düşük bir tempoda başladı. İkinci yarının 15 dakikalık bölümünde en tehlikeli pozisyonlar, Real Madrid'in Brezilyalı savunmacısı Marcelo'nun uzun mesafeli şutları ile geldi. Ancak bu tehlikelerde top, direğin az farklı yanından auta gitti.

Maçın 69. dakikasında ise City, ilk kez etkili bir kontra atağa çıktı. Yaya Toure'nin sürüklediği hücumda savunmanın arkasına sarkan Dzeko, şık bir vuruşla takımını Santiago Bernabeu'da 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra Real Madrid, inanılmaz bir baskı kurdu İngiliz ekibinin üzerinde. Her iki kanattan rakibinin üzerine giden Madrid, beraberlik golünü de 76'da buldu. İkinci yarının başında attığı şutlarla rakip kalede etkili olan Marcelo, bu kez Hart'ı sağ ayağıyla avladı ve skoru 1-1'e getirdi.

Maçın son dakikalarında tempo yükseldi. İki takım da çılgınca hücum etmeye başladı. Eşitliği bozan taraf ise yine İngiliz ekibi oldu. 85'inci dakikada sağ taraftan Kolarov'un kullandığı frikik, direkt olarak Real Madrid ağlarına gitti. Bu pozisyonda topa müdahale etmek isteyen Xabi Alonso, kalecisini de yanılttı ve bu golde büyük bir pay sahibi oldu.

Ancak Bernabeu'da gol düellosu son dakikaya kadar dinmek bilmedi. City'nin 2-1 öne geçtiği golün ardından Eflatun-beyazlılar'ın cevabı gecikmedi. Fransız golcü Benzema, ceza sahasında topla buluştu ve döndüğü gibi harika bir vuruş yaptı. Joe Hart, bu topu ancak ağlarda görebildi ve 87'de mücadeleye 2-2'lik denge geldi.

Taraftarının da inanılmaz desteğiyle beraber coşan Real Madrid, galibiyet için rakip kaleye dalga dalga gitmeye başladı. Ronaldo, 89'da müsait durumda golü yapamazken, 90'da ise sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve muhteşem füzesiyle galibiyetin müjdecisi olan golü kaydetti.

Bu golden sonra Santiago Bernabeu tribünleri ve teknik direktör Jose Mourinho, adeta çılgına döndü. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında başka gol olmadı ve nefesleri kesen maçtan ev sahibi Real Madrid, 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

RONALDO ATTI, MOURINHO COŞTU

Real Madrid karşılaşmanın son bölümlerinde arka arkaya pozisyonlar geliştirerek, Manchester City'nin gardını tamamen düşürdü. Kalesinde sürekli pozisyon veren Manchester City, Ronaldo'yu durduramadı. 90. dakikada maçtaki ilk ve tek hatasını yapan Joe Hart, Ronaldo'nun vuruşunu çıkaramayınca, Real Madrid 3-2'lik skorla galibiyete ulaştı. Bu arada Ronaldo'nun golünden sonra ise Jose Mourinho büyük bir sevinç yaşadı.Nefesleri kesen maçta Real Madrid'e galibiyeti getiren golleri 76. dakikda Marcelo, 87. dakikada Karim Benzema ve 90. dakikada Cristiano Ronaldo kaydetti.

JOSE MOURINHO'DAN SÜRPRİZLER

Real Madrid teknik Direktörü Jose Mourinho, Manchester City maçının 11'inde sürpriz isimlere yer verdi. Savunmada Sergio Ramos'u kesen Portekizli teknik adam genç isim Varane'ye şans verdi. Mesut Özil ve Karim Benzema da yedek kulübesinde yer alırken; Essien ile Higuain 11'de yer buldu.

Cristiano Ronaldo Hakkında
5 Şubat 1985'te Portekiz'in Funchal kentinde doğdu. Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır. Babasının Ronald Reagan hayranlığı nedeniyle "Ronaldo" ismini aldı. 8 yaşında, babasının malzemecilik görevini yaptığı Andorinha takımında amatör olarak futbola başladı. Güzel oyunuyla daima göze batan oyuncu, ismini Sporting Lisbon'a kadar duyurmayı başardı. Bu takımda ilk kez profesyonel olarak forma giydi. 2002 - 2003 s...
devamı
19 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı