Real Madrid 5-1 Atletic Bilbao Maç Özeti Ve Golleri

Real Madrid, Atletic Bilbao karşısında gol oldu yağdı! Eflatun-Beyazlılar, ligin 12. haftasında Santiago Bernabeu'da ağırladığı Bask temsilcisini etkili bir oyunla 5-1 mağlup ederek ligde üst üste 5. galibiyetini aldı.
Mesut Özil Karim Benzema Real Madrid Bilbao Sergio Ramos 


Maçın ilk dakikalarında Real Madrid uzaktan şutlarla rakip kalede gol ararken, Atletico Bilbao, kazandığı korner atışlarında etkili pozisyonlar yakaladı.

Karşılaşmaya etkili başlayan ev sahibi ekip 14. dakikada Fransız futbolcusu Karim Benzama'nın golüyle 1-0 öne geçti. Luka Modric'in uzun pasıyla hareketlenen Benzema, topu kalecinin üzerinden şık bir şekilde aşırtarak takımını öne geçirdi.

Dakikalar 30'u gösterdiğinde ise Sergio Ramos sahneye çıktı ve takımının 2. golünü Bilbao filelerine gönderdi. Kazanılan serbest vuruş sonucunda topu başına geçen Mesut Özil, topu altı pasın içine kesti. Ceza sahasına gelen topu Ramos, kafayla ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi. Bu gol İspanyol oyuncu ilk golü olarak kayıtlara geçti.

Hız kesmeyen Eflatun-Beyazlılar, golden 2 dakika sonra Benzama ile farkı 3'e çıkardı. 32. dakikada kazanılan serbest vuruşun çabuk kullanılmasıyla topla buluşan Benzama müthiş bir golle kaleci Iraizoz'u bir kez daha mağlup etti. Bu golle skoru 3-0'getiren Fransız oyuncu, maçtaki 2. rakip ağlara gönderdi.

Farkı yakaladıktan sonra rahatlayan Başkent temsilcisi, savunmasında açıklar vermeye başladı. 42. dakikada sağ kanattan gelişen Atletic Bilbao atağında Ibai Gomez, yerden ortalanan topa bekletmeden vurdu ve farkı 2'ye indirerek skoru 3-1 yaptı.

Golden sonra umutlanan konuk ekip ilk yarının sonlarında rakip kalede 2. golü arasa da başarılı olamadı ve ilk yarı Real Madrid'in 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Eflatun-Beyazlılar maçın ikinci yarısına da etkili başladı. Kanatlardan geliştirdiği ataklarla farkı açmaya çalışan Real Madrid, 55. dakikada Mesut Özil ile maçtaki 4. golünü buldu. Sağ kanattan hızlı gelişen Madrid atağında Benzema topu boştaki Mesut Özil'e çıkardı. Mesut da bekletmeden topu Bilbao ağlarına gönderdi ve skor 4-1 oldu.

Maç boyunca rahat bir oyun sergileyen ev sahibi ekip, oyuna sonradan giren Sami Khedira ile farkı 4'e çıkardı. 72. dakikada Arbeloa'nın pasıyla haraketlenen Khedira sağ çaprazdan çok sert vurdu ve skoru 5-1'e getirdi.Karşılaşmanın geri kalan bölümünde başka gol olmazken Real Madrid, Atletic Bilbao'yu 5-1 mağlup etti ve ligde üst üste 5. galibiyetini aldı.

Bu sonuçla Başkent ekibi puanını 26'ya yükseltirken, Bilbao 14 puanda kaldı.

18 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı