PSG - Valencia: 1-1 Maç Özeti

PSG - Valencia: 1-1 Maç Özeti ve Golleri İzle... Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 2-1 rövanşında evinde Valencia ile 1-1 berabere kalan PSG adını çeyrek finale yazdırdı.
Uefa Şampiyonlar Ligi 

PSG ile Valencia 1-1 berabere kaldı ve tur atlayan taraf, PSG oldu. Paris Saint-Germain'in golü, 66. dakikada Lavezzi'den gelirken Valencia'nın golünü ise 55'te Jonas Goncalves kaydetti.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda ilk maçı 2-1 kazanan PSG evinde Valencia'yı konuk etti. Ev sahibinde ilk maçın uzatma dakikalarında kırmızı kart gören Zlatan Ibrahimovic mücadeleyi tribünden izlerken David Beckham ise kulübedeydi.

Karşılaşmaya iki takım çok temposuz başladı. PSG oyunu kendi yarı sahasında kabul ederken konuk Valencia ise geriden oyun kurarak hücuma çıkmaya çalıştı. 8. dakikada PSG savunmasının arkasına sarkan Jonas'ın vuruşu auta gitti.İlk çeyrek saat biterken bu sefer Soldado duvar pası ile ceza sahasına girdi ancak vuruşu etkisizdi.

Devrenin geride kalan bölümünde iki takım da hücumda net bir pozisyon üretemedi. Valencia Jonas'ın uzaktan vuruşları ile tehlikeli olmayı hedeflerken, PSG'de ise zaman zaman Lucas Moura bir şeyler yapmaya çalışsa da etkili olamadı.

27. dakiakda sakatlanan Jallet'in yerinde ev sahibinde oyuna Van der Wiel girdi. İlk devrede iki takım da gol bulamayınca soyunma odasına 0-0 ile gidildi.

İkinci yarının hemen başında konuk Valencia'da sarı kartı bulunan Albelda yerini Banega'ya bıraktı. 55. dakikada Valencia aradığı golü buldu. Matuidi'nin hatasında topu Costa önünde buldu. Pasında Jonas ceza sahası dışından harika vurdu ve takımını öne geçirdi.

Jonas'ın harika golü

58'de PSG'de oyuna Gamerio, Motta'nın yerine oyuna girdi. Bu değişiklikle Carlo Ancelotti hücumu düşünürken etkisini de sekiz dakika sonra gösterdi. Gameiro'nun getirdiği topta Lavezzi vuruyor, kaleciden dönüyor. Topu tamamlayan yine Arjantinli oluyor ve skora dengeyi getirdi.

Lavezzi'den skora dengeyi getiren gol

Golden sonra Valencia bir süre bocalasa da özellikle 76. dakikadan sonra rakip kalece etkili olmaya çalıştı. Konuk takımda oyuna bir başka hücumcu olan Valdez de bu dakikada dahil olurken, İspanyol ekibi çok fazla korner kullanmasına ve oyunu rakip yarı alana yıkmasına rağmen net pozisyon üretmekte zorlandı.

PSG teknik adamı savunmayı sağlamlaştırmak için 83'te Lucas'ın yerine oyuna Sakho'yu aldı. Geride kalan bölümde başka gol olmayınca mücadele 1-1 sona erdi ve bu skor ile ev sahibi PSG adını bir üst tura yazdırdı.

7 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı