Porto - Dinamo Kiev: 3-2 (Maçın Özeti 2012)

Porto - Dinamo Kiev: 3-2 maçın özeti izle...
Dinamo Kiev Kiev Portekiz Brown 


Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantilemek isteyen Porto, sahasında Kiev'i mağlup etmeyi başardı.

Portekiz'in güçlü ekiplerinden Porto, bu akşam sahasında oynadığı maçta Dinamo Kiev'i 3-2'lik skorla yenerek puanını 9'a yükseltti. Maça etkili başlayan Portekiz ekibi 15. dakikada golü bulmayı başardı. Rakip ceza sahası içinde gelişen atakta topa son dokunan isim Silvestre Varela, yaptığı isabetli vuruşla kaleciyi avladı ve takımını öne geçirdi.

Golden 6 dakika sonra gelişen konuk ekibin atağında ise skora yeniden denge geldi. Veloso'nun pasında topla buluşan Oleg Gusev kafayla yakın mesafeden yaptığı vuruşla kaleciyi mağlup etti 1-1.

36. dakikada yine baskılı olan Porto bir kez daha öne geçmeyi başardı. Jackson Martinez'in pasında topla buluşan James Rodriguez sol ayağıyla çektiği şutla takımını öne geçiren isim oldu. İlk yarının kalan dakikalarında Kiev'in beraberlik çabaları sonuç vermeyince ilk yarı 2-1 sona erdi.

59. dakikada rakip alanda tehlike yaratan Porto, João Moutinho ile girdiği pozisyondan golle dönmeyi başaramadı. 71. dakikada gelişen Dinamo Kiev atağında topa son kez dokunan isim Ideye Brown ama kaleci gole izin vemedi.

Kiev 72. dakikada aradoğı golü buldu. Yarmelenko'nun uzun pasında topla buluşan Ideye Brown yaptığı vuruşla topu ağlara yolladı. 78. dakikada gelişen Porto atağında topla buluşan Jackson Martinez bir kez daha sahneye çıktı ve galibiyet golünü attı. Kalan sürede skoru korumayı başaran Porto, grup liderliğini sağlamlaştırdı.

Bu maçın ardından Porto puanını 9'a yükseltirken, Dinamo Kiev 3 puanda kaldı.

25 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı