Nijerya - Burkina Faso: 1-0 Maç Özeti (Afrika Uluslar Kupası Final)

Burkina Faso'yu 1-0 mağlup eden Nijerya, Afrika'nın en büyüğü oldu. Nijerya, Burkina Faso'yu 1-0 mağlup ederek zafere ulaştı. Afrika Uluslar Kupası finalinde Burkina Faso'yu 1-0 yenen Nijerya şampiyon oldu. 29'uncusu düzenlenen final karşılaşmasında Burkina Faso'yu 1-0 mağlup eden Nijerya üçüncü kez mutlu sona ulaşma başarısı gösterdi.
Burkina Faso Afrika Atletico Madrid Ronaldo Burkina 


C Grubu ' nu lider bitiren Burkina Faso ile ikinci bitiren Nijerya, Afrika Uluslar Kupası ' nın finalinde tekrar karşı karşıya geldi.

1980 ' lerde turnuvayı domine eden Nijerya, daha önce bir kez dördüncü olabilmiş Burkina Faso karşısında 19 sene sonra tekrar şampiyonluk istiyordu.

Final mücadelesine Emenike ' den yoksun bir kadro ile çıkan Nijerya, bu futbolcunun yokluğunu hissetse de ilk yarıda golü buldu. 40. dakikada Burkina Faso savunmasının uzaklaştıramadığı topu önün çok iyi alan Sunday Mba, şık bir vuruşla takımını öne geçirdi.

İlk yarı bu sonuçla biterken iki takım da ikinci yarıda bulduğu fırsatlardan yararlanamadı. Karşılaşma 1-0 Nijerya üstünlüğü ile sonuçlanırken, yeşil-beyazlılar Afrika ' nın en büyüğü oldu.

1980 ve 1994 yıllarında Afrika Uluslar Kupası ' nda zafere ulaşan Süper Kartallar, böylece 19 yıl sonra tekrar zirvede yer aldı.

Turnuvadaki ilk maçlarında C Grubu ' nda birbiri ile karşılaşan iki takımdan Nijerya, Emmanuel Emenike ' nin golüyle öne geçmiş ancak 90+4 ' te Alain Traore ' nin golüne engel olamayarak bir puana razı olmuştu. İki takım da grubu beşer puanla bitirmiş Burkina Faso averajla lider olmuştu.

Gol:
Dk. 40 Mba (Nijerya)
Sarı kartlar: Dk. 33 Rouamba (Burkina Faso), Dk. 38 Onazi, Dk. 57 Omeruo, Dk. 58 Mikel, Dk. 71 Oshaniwa, Dk. 90 Ideye (Nijerya)


11 Şubat 2013 Pazartesi günü yayınlandı