Mersin İdmanyurdu 0 - 0 Boluspor (PTT 1. Lig)

PTT 1. Lig ' in 11. hafta maçında Mersin İdmanyurdu, kendi sahasında Boluspor ile 0-0 berabere kaldı.
Nurullah Kaya Boluspor Mersin İdmanyurdu 


Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Antrenörü Gökmen Barış, kendileri için bu maçın çok önemli olduğunu belirterek, “Kazanmamız gereken bir maçtı. Maça iyi başladık ama sonradan oyun dengelendi. İkinci yarı ise oyuncularımız ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Özellikle 10 kişi kaldıktan sonra ki mücadele çok iyiydi. İkinci yarı tek eksiğimiz goldü. Oyuncularımı canı gönülden tebrik ediyorum. Bu çocukların emeklerine teşekkür etmiyorsak, haksızlık yaparız. Maçı müthiş istediler. Ancak burada hakem de çok etkili oldu. Ne hikmetse buraya gelen hakemler hiçbir baskı olmaması rağmen çok kötü kararlar veriyorlar. Bu maçta da rakipten en az 2-3 oyuncu oyundan atılmalıydı. Birde hocamızı hiç bir şey yokken tribüne yolladı. Hocamız, ' böyle maç mı yönetilir ' diye tribüne yollandı. Hiçbir uyarı bile yapmadı. Bu tepkiye hocalar tribüne yollanırsa hiçbir hoca maçı kulübede tamamlayamaz. Bu çocukların emeklerine yazık” dedi.

Mersin İdmanyurdu ' nun oyuncusu Nurullah Kaya ise bu sonucun istedikleri bir skor olmadığını ifade ederek, “Kendi sahamızda hedefimiz 3 puandı. Buraya gelen takımlar kendi sahamızda oynadığımız için bizi hep oynatmamayı düşünüyorlar. Oyun stratejileri hep bu yönde oluyor. Bizim oyunumuzu bozuyorlar. Resmen bireysel olarak bazı oyuncularımızın üstünden inmediler. Hakemlerimizin kararlarını eleştirmiyorum ama futbolcularla olan diyalogları çok sıkıntılı. Azarlar gibi davranıyorlar. Hitap şekilleri oyuncuları rencide eder şekilde. Diyalog şekilleri böyle olmamalı. Futbolcuları kışkırtıcı derecede olmamalı” şeklinde konuştu.

BOLUSPOR CEPHESİ

Boluspor Teknik Direktörü Ali Beykoz, bugün istedikleri sonucu alarak Bolu ' ya döndüklerini vurgulayarak, “Karşımızda 2 haftadır kazanamayan bir Mersin İdmanyurdu takımı vardı. Bizde 2 haftadır kaybetmiyorduk. Mersin İdmanyurdu bu sene çok üst düzey bir takım. Ancak bir şansızlık yaşıyorlar. Bu şansızlığı da bizle kırmak istiyorlardı. Biz ise buraya gelirken 1 puan üzerinden hesap yapıyorduk. Eğer oyunun kontrolünü elimize alırsak atacağımız bir golle 3 puan hedefliyorduk. İstediğimiz öncelikle 1 puandı. Bunu aldık. Ancak maçın böyle zor olacağını biliyorduk. Tabi Mersin İdmanyurdu takımı iyi ama bizim takımımızda dirençli, yürekli ve her şeylerini ortaya koyan futbolculardan oluşuyor. Bugün bazen acemi işler yaptık. Bunlara rağmen özellikle son dakikalarda girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Maç iki takım içinde gitti geldi diyebilirim. Bir puan aldığımız için mutluyuz. Futbolda kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin. 1 puanın bu lig için ne kadar değerli olduğunu ilerleyen haftalarda herkes görecek. Yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Mersin İdmanyurdu ' nu da tebrik ediyorum” dedi.

Boluspor ' un oyuncusu Alp Ergin de buraya gelmeden önce rakibi çok iyi analiz ettiklerini belirterek, “Önce rakibimizin hücum silahlarını durdurmaya çalıştık ve bunu başardık. Daha sonra da biz gole gitmeye çalıştık. İyi gol pozisyonları da bulduk ama değerlendiremedik. Ama isteğimizi aldık. İyi futbol oynadığımızı düşünüyorum. Mersin İdmanyurdu ' nu da tebrik ediyorum” diye konuştu.

4 Kasım 2013 Pazartesi günü yayınlandı