Marsilya Lyon: 1-4 Maçın Özeti Ve Golleri (Gomis'ten Hat-Trick)

Marsilya Lyon: 1-4 Maçın Özeti Ve Golleri izle...
Marsilya Lyon Olympique Lyon Senegal 


Fransa Ligue 1 10. hafta mücadelesinde Lyon, Marsilya'yı 4-1 mağlup etti. Lyon'a galibiyeti getiren golleri, Gomis (3, 34, 72) ve Malbranque (48) kaydetti. Marsilya'nın tek golü ise 77. dakikada Remy'den geldi.

Fransa 1. Ligi'nin 10. haftasında kötü hava koşulları nedeniyle ertelenen mücadelede Marsilya ve Lyon kozlarını Velodrome'da paylaştı. Lyon, Bafetimbi Gomis'in hat-trick yaptığı gecede güçlü rakibini deplasmanda 4-1 mağlup ederek zirveye yerleşti.

İki köklü ve iki başarılı takım Marsiyla ile Olympique Lyon'u karşı karşıya getiren “Choc des Olympiques” derbisinde gülen Lyon oldu.

Konuk ekip Lyon maça oldukça istekli bir görünümde başladı. Mandanda ' nın faullü hareketi sonrası penaltı kazanan Lyon, Bafetimbi Gomis ' le henüz 3. dakikada 1-0 öne geçti. Senegal asıllı Fransız oyuncu, etkili oyununu 34. dakikada bulduğu golle süsleyerek hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti.

Zorlu mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol çıkmadı ve Lyon deplasmanda Marsilya karşısında devreyi 2-0 önde kapamayı başardı.

İlk yarıda olduğu gibi ikinci devre de Olympique Lyon ' un golüyle açıldı. 48. dakikada Steed Malbranque ' ın golü skoru 3-0'a getirdi ve Lyon'u iyice rahatlattı.

Gecenin yıldızı Bafetimbi Gomis, karşılaşmanın 72. dakikasında Marsilya ağlarını bir kez daha havalandırarak hat-trick yaptı. 4-0.

Ev sahibi Marsilya'nın tek golü ise Remy ile 77. dakikada geldi. Karşılaşmanın 80. dakikasında Rod Fanni ' nin kırmızı kart görmesi sonucu Marsilya mücadeleyi on kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Maçın son bölümlerinde oyun kontrolünü rakibine kaptırmayan Lyon zorlu derbiden 4-1'lik zaferle ayrılmayı bildi. Lyon deplasmanda aldığı bu galibiyetle 28 puana ulaşarak liderliği ele geçirdi. Marsilya ise PSG ile 26 puanla 3. sırada kaldı.

29 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı