Karabükspor Mersin İdmanyurdu Maçı Hazırlıkları

Geçtiğimiz hafta sonu sahasında lider Galatasaray ' a 1-0 mağlup olan Kardemir D.Ç Karabükspor bu maçı geride bırakarak ligin 30. haftasında sahasında oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarına başladı.
Belediyespor Mersin İdmanyurdu Galatasaray Karabükspor Mesut Bakkal 


Gençlerbirliği maçının ardından idmanlarda basın mensuplarına açıklama yapmayan Kardemir D.Ç Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, bugün 3 hafta sonra idmanda açıklamada bulunarak, “Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Gönülleri kırdık ama şimdi birlikte olma zamanı. Burada hiç kimsenin beklentisi yok, tek beklenti Karabükspor ' un başarısı” dedi.

Hasan Doğan Tesisleri'nde teknik direktör Mesut Bakkal yönetiminde Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarını başlayan kırmızı-mavili takımda sakatlığı süren Shelton ve İshak ile Uğur takımdan ayrı koşu yaptı. Takım idmanda düz koşu, 5 ' e 2 top kapma ve tam saha pas çalışması ile teknik taktik ağırlıklı çalışma yaptı.

Mesut Bakkal, idman öncesi yaptığı açıklamada, ' Mersin maçı için, çok iddialı konuşmak istemiyorum ama, yüzde yüz yenmemiz gereken bir maç ' diyerek, “Özelikle rakiplerin büyük takımlarla oynadığı bir haftada, bizim kendi sahamızda oynayacağımız maçı lehimize çevirmemiz gerekiyor. Bu işin ne benim, ne takımın nede camia açısında mazereti olmaz. En azından bunu alırsak bayağı bir yol alırız. Özelikle Kayseri maçında başlayan ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ikinci devresi ile Galatasaray maçında disiplinli oyunumuzu devam ettirdik. Daha üretken olup 3 puanla iyi bir adım atmamız lazım. Telafisi olmayan haftalara girdik. Bunu oyuncularımın kendisine de söyledim. Burada geldiğimiz noktada bazı gönülleri kırmış olabiliriz iyi çıkıştan sonra arttık kırıklık filan değil birleşme zamanı. Karabükspor önemli bir marka ve marka değeri çok yüksek. En azından Mersin maçı avantajını lehimize çevirelim. Hep birlikte ne yapmamız gerekiyorsa yapalım. Karabükspor bir tane, bugün ben varım yarın başkası gelecek. Burada Karabükspor ' un devam etmesi gerekiyor. Onun için de herkesin desteğine ihtiyacımız var. Gönülleri kırdık ama şimdi birlikte olma zamanı. Burada hiç kimsenin beklentisi yok, tek beklenti Karabükspor ' un başarısı. Ben kazanacağımıza inanıyorum. Takıma güveniyorum ve bu hafta maçı alarak iyi bir yol alırız diyorum” dedi.

Alt sıralardaki rakiplerin kazanarak üst sıraları zorladığı bir ligin olduğunun hatırlatılması üzerine ise Bakkal, “Bundan sonraki maçlar çok önemli. Şuan baktığımız 38 yada 36 puandaki takım bile ligde kalabilir. Bu kazanmayla alakalı bir şey. Alt sıradakiler iyi geliyorlar. Özellikle Akhisarspor iyi geliyor. Kendi gösterdiği bu başarıyı devam ettirip de daha iyisini de yapıyorsa helal olsun demekten başka bir çare yok. Biz bunları bir yana bırakıp bu birlikteliğimizi Mersin maçında yakaladığımız 3 puan avantajını lehimize çevirmemiz gerekiyor. Ondan sonrasına bakacağız. Özellikle ben 30 puandan sonra yaptığım hesaplamada, Galatasaray maçıyla umutsuzdum ama iki maçta hesap tuttu. Şimdi Mersin maçını yenmek kaydıyla, çünkü içeride birde Gaziantepsor maçı var” diye konuştu.
16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı