Karabükspor Gençlerbirliği Maçı Hazırlıkları

Karabükspor Gençlerbirliği Maçı Hazırlıkları.Kardemir D.Ç Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ligde bir çok takımdan fiziksel ve taktiksel olarak iyi konumda olduklarını ve Karabük ' ün tüm takımlar için zor bir deplasman olacağını söyledi.
Tolunay Kafkas Gençlerbirliği Elazığspor Karabükspor 


1 Eylül Pazar günü akşamı kendi sahasında oynayacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarının Çamlık tesislerinde sürdüren kırmızı-mavili takımda oyuncular, ısınma ve düz koşunun ardından teknik ve taktiksel yarım saha çift kale maç yaptı. Kasıklarında ağrısı bulunan Erdem Özgenç ise, takımdan ayrı düz koşu yaptı.

İdman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Kardemir D.Ç Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, geçtiğimiz hafta sonu Elazığspor deplasmanında bıraktıkları iki puana üzüldüklerini anlatarak, “Oyunu belli bölümlerinde temposunu ayarlayarak kendi elimizde tutuk. Oyunun temposunu kendi elimizde tutamadığımız zamanlarda kendi hatalarımızda özellikle hızlı hücuma çıkarken çok hata yaptık. Bunun bedelini iki puan bırakarak ödedik. Gerçekten iyi oynadığımız bir maçtı. Önemli olan Karabükspor ' un bir oyun standarttı yakalaması çok önemli. İki maç bunu yakaladık. Fakat geride 32 haftalık periyot var. Karabükspor kazanır, kaybeder. Ancak bu standardı devam ettirmek öncelikli ilkelerimizden, çalışmalarımızdan ve prensiplerimizden biri. Karabükspor çok zor yenilen, iyi oynayan taraftarını ve camiasını mutlu eden bir takım olacak. Lige iyi başladık ve bunun devamını getirmemiz lazım. Ligin daha başı ve bu köprünün altından çok sular geçer. İyi yoldayız” dedi.

“ZOR BİR DEPLASMAN OLACAĞIZ”

Hafta sonu kendi sahalarında konuk edecekleri Gençlerbirliği maçının da çok kritik olduğunu belirten Kafkas, “Burayı gerçekten ciddi deplasman haline getirmek istiyoruz. Onun içinde çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Tek isteğimiz kapalı tribünün yapılmasıve bizi çok rahatsız ediyor. Bu tribün bittiğinde Karabük zor bir deplasman olacak. Buraya gelecek olan büyük küçük tüm takımlar zorlanacaklar. Çok zor puan alınacak haline getireceğiz kendi evimizi. Bu tribünün bitmesini dört gözle bekliyoruz. Bu yöndeki sitemimi söylemek istedim” diye konuştu.

“FİZİKSEL VE TAKTİKSEL AÇINDAN TÜM TAKIMLARDAN DAHA İYİYİZ”

Gençlerbirliği ' nin ligin köklü kulüplerinden bir tanesi olduğunu da hatırlatan Tolunay Kafkas, “Özellikle bu sene yapmış oldukları transferlerle takım disiplinin de önemli bir takım. Her iki takımda oynamaya elverişli kazanmak isteyen takım. Onun için Pazar akşamı seyirciye çok güzel bir maç izleteceğiz. Her takımın ve bizimde eksikliklerimiz var. Bunun için çok çalışıyoruz. Oyunu geliştirebilmemiz lazım. Daha az pas hatası yapan ve oyunun kontrolü elinde tutan bir takım haline gelmek istiyoruz. Bunun içinde en başta fiziksel bir yeterlilik gerekiyor. Bir çok takımdan fiziksel açıdan iyi durumumuz olduğumuzu düşünüyorum. Taktiksel açından iyi bir yerdeyiz. Oynatacağınız ve oynayacağınız oyun içinde fiziksel kapasitenin yüksek olmasının çok önemi var. İlerleyen haftalarda takımımın her açıdan daha iyi olacağını düşünüyorum. Umarım oyuncularım beni yanıltmaz. Bu sene çok iyi bir Karabükspor izletiriz” ifadesinde bulundu.

TRANSFER ÇALIŞMASI

Kafkas, ayrıca transfer çalışmaları kapsamında daha önce prensipte anlaştıkları Morten Gamst Pedersen ' in bu gece Türkiye ' ye geleceğini söyleyerek, “Norveç Milli Takımı ' nın ve İngiltere ' nin Blackburn Rovers takımının uzun süreli bir oyuncusu. Yarın bizle birlikte idmanlara çıkmaya başlayacak. 5 Eylül ' e kadar santrafor transferini de yapıp bu işi noktalayacağız. Ayrıca benim istediğim bir oyuncu var şartlar uyarsa defansif özelliği olan sol tarafa alacağız. Şartları uymazsa almayacağız. Takımda da Bertul, Adem ve Anıl ile yolarlımızı ayırdık. Yeni oyuncular geldikçe göndereceğimiz veya kiraya vereceğimiz oyuncular olacak ' şeklinde konuştu.
29 Ağustos 2013 Perşembe günü yayınlandı