Kahramanmaraşspor 2. Lige Merhaba Dedi

Spor Toto 3. Lig play-off Manisa grubu final maçında normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 berabere biten karşılaşmada, Belediye Bingölspor'u 4-2 mağlup eden Kahramanmaraşspor, Spor Toto 2. Lig'e yükselen takım oldu.
19 Mayıs Kahramanmaraşspor Cevdet Yılmaz Futbol Sporu 


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da izlediği müsabakanın normal süresi ve uzatma bölümü golsüz berabere tamamlandı. Daha sonra geçilen penaltı atışlarında rakibine 4-2 üstünlük kuran Kahramanmaraşspor, Spor Toto 2. Lig'e yükselmeyi başardı. Kahramanmaraşspor'da penaltı atışlarını Metin, Mert, Aytaç ve Erhan gole çevirdi. Belediye Bingölspor'da ise Hakan ve Gökhan penaltı atışlarını golle sonuçlandırırken, Alp Eren ve Burhanettin penaltı vuruşundan faydalanamadı.

STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Hakan Ceylan xx, Şenol Ersoy xx, Cevdet Kömürcüoğlu
KAHRAMANMARAŞSPOR: Taylan xx, Zafer xx, Adem xx(Taha dk. 73 xx), Metin xx, Emrah xx,
Onur xx(Aytaç dk. 96 xx), Berkan xx, Erhan Kurt xx, Fahrettin(Mert dk. 106 xx), Erhan Çelenk, Gökhan xx
BELEDİYE BİNGÖLSPOR: İzzet xx, Recep xx, Mehmet Ali xx, Halil Uysal xx(Emre dk. 119 ?), Burhanettin xx, Veysi xx, Vedat xx, Celal xx, Nihat xx, Alp Eren xx, Halil İbrahim Cenik(Hakan dk. 106 xx)
SARI KARTLAR: Onur, Zafer, Metin, Fahrettin, Emrah (Kahramanmaraşspor), Burhanettin, Recep, Nihat, Celal, Alp, Gökhan (Belediye Bingölspor)

FUTBOLCULAR KUPASINI BAKAN YILMAZ'IN ELİNDEN ALDI

Daha önce 1988-1989 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden Kahramanmaraşspor, bu sezon Spor Toto 3. Lig 2. Grubu 61 puanla 5. sırada tamamladı. Manisa'daki play-off ilk maçında Keçiörengücü'nü uzatma bölümünde 2-0 mağlup eden Kahramanmaraşspor, finalde de Belediye Bingölspor'u da saf dışı bıraktı ve Spor Toto 2. Lig'e çıktı. Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Kahramanmaraşsporlu futbolcular kupalarını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar'dan aldı. Kahramamaraşsporlu oyuncular coşkularını kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarla paylaştı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kupa töreninden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye Bingölspor adına üzüldüğünü ama Kahramanmaraşspor'un da iyi bir oyun ortaya koyduğunu söyledi. Müsabakanın güzel ve zevkli geçtiğini kaydeden Yılmaz, ' Önemli olan futbolun güzel bir şekilde sahaya yansıması ve tatsız şeylerin yaşanmaması. Kahramanmaraşspor'u tebrik ediyorum. Belediye Bingölspor da önümüzdeki dönemde bu başarıyı yakalayacaktır ' dedi.

BİNGÖLSPORLU TARAFTARLAR KOLTUKLARA ZARAR VERDİ

Maçın ardından kapalı tribün olarak tabir edilen bölümde bazı Belediye Bingölsporlu taraftarlar olay çıkardı. Tribündeki koltuklara zarar veren taraftarlar ile çevik kuvvet ekipleri arasında zaman zaman arbede yaşandı. Kısa sürede olaylara müdahale eden çevik kuvvet ekipleri, taraftarları tribünden çıkardı.
25 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı