İstanbul'da 'Doğru mu Samet' Konferansı

Fenerbahçe futbol takımının eski tercümanı Samet Güzel, ' Tüm Yönleriyle Spor Tercümanlığı ' konferansına katıldı. Güzel, ' Doğrumu Samet ' lakabının kendisine istemedne takıldığını söyledi.
Samet Güzel Alex De Souza Fenerium Brezilya Fenerbahçe 


Okan Üniversitesi ' nde düzenlenen konferansa katılan Samet Güzel, kendisini dinlemeye gelen öğrencilerden yaşanan süreç ile ilgili soru sorulmamasını istedi. ' Doğrumu Samet ' yakıştırmasının kendisine istemeden yapıştığını söyleyen Samet Güzel, “Benim çokta istediğim bir şey değildi” dedi.

Tercümanlık kariyerinden bahseden Samet Güzel, “AFS sınavlarına girdim. Hem yazılı sınavı, hem de sözlü mülakatı vardı ve bir ülke seçmem gerekiyordu. Bu ülke seçimi sırasında çocukluğumdan beri ilgim olan Brezilya ' yı seçtim. Hayallerim gerçek oldu ve kabul edildim. Brezilyalı bir ailenin yanında 1 yıl kaldım. Şimdi hala onlarla görüşürüm. Benim ikinci ailem diyebilirim. Bu süre zarfında orada Portekizce öğrendim” diye konuştu.

Bir yıl boyunca hiç Türkiye ' ye dönmeden kaldığı şehrin, Alex ' in doğup, büyüdüğü ve futbola başladığı şehir olan Cortiba olduğunu belirten Güzel, sözlerine şöyle devam etti: “Alex, Fenerbahçe ' ye transfer olduğunda ben hala Brezilya ' daydım. İstanbul ' a döndükten sonra birgün Alex ' in Suadiye Fenerium ' da imza günü olduğunu öğrendim ve oraya gittim. Sıra bana geldiğinde etkinlik bitmişti. Alex ' e Cortiba takımının formasını imzalattım. Şaşırdı ve telefonumu aldı. Beni arayacağını tahmin etmezdim. O akşam arayıp yemeğe davet etti. Daha sonra annemin teşvikiyle Fenerbahçe TV ' ye e-mail attım. Portekizce bildiğimi ve her zaman yardımcı olabileceğimi belirttim. Her şey arka arkaya geldi ve çok şanslıydım. Bir gün takımımızın eski tercümanı askere gidince bana teklif geldi. Yöneticilerimiz bana güvenip görev verdiği için tercümanlıkta başarılı olduğumu düşünüyorum.”

Konferansa katılan öğrencilerin sorularını cevaplayan Samet bazı soruları cevaplandırmadı.

Alex De Souza Hakkında
Futbola 1995 yılında Coritiba FC takımında başlamıştır. 2 sene oynadıktan sonra 1997 yılında Palmeiras'a geçmiştir. 2001 yılına kadar Palmeiras'ta oyanayan futbolcu buradaki performansıyla Brezilya Milli Takımı'nda da oynamaya başlamıştır. Ayrıca 1997 yılında tanıştığı Daiane ile 9 Mart 2000 tarihinde evlenmiştir. 2001-2002 sezonunda Parma takımına transfer olmuştur. Ancak 5 maça çıkabilmiştir ve ligin ikinci yarısında Flamengo'ya transfer olmuşt...
devamı
28 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı