İsmail Küçükkaya yabancı oyuncu kararına tepki gösterdi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören yeni yabancı kuralını açıkladı. Buna göre Kulüpler 28 kişilik oyuncu kadrosunda 14 yerli 14 yabancı oyuncu bulundurulabilecek. Kulüpler 18 kişilik maç kadrosunda ise 11 yabancı 7 yerli futbolcuya yer verebilecek. 7 yerli futbolculardan birisi ise alt yapılardan çıkmak zorunda olacak ve 11 yabancı futbolcuyla sahaya çıkılabilecek.
İsmail Küçükkaya Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören Fenerbahçe Galatasaray 


Fox TV'de sabah haberlerini sunan İsmail Küçükkaya TFF'nin aldığı bu kararı eleştirdi. İsmail Küçükkaya, Beşiktaş'ı batma noktasına getiren zihniyetin şimdi de Türk futbolunu içinden çıkılmaz bir duruma getireceğini söyledi.

Küçükkaya şöyle konuştu; Gelecek yıl göreceksiniz Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 11 futbolcusu yabancı olacak. Maçlarda seremoni yapılırken İstiklal Marşımız okunacak. Şimdi düşünün Brezilyalılar, İngilizler, Almanlar, Yugoslavlar... Hepsi sıraya dizilmiş bunların hiç biri İstiklal Marşımızı bilmiyor ne yapacağız maç Türkiye'de oynanıyor. Yani benim anladığım şu; Beşiktaş'ı batma noktasına getiren bir zihniyet şimdi Türk futbolunu da içinden çıkılmaz bir noktaya götürüyor. Kuşkularım var. Benim kaygılarım böyle.

6 Ocak 2015 Salı günü yayınlandı