İslam ülkeleri arasında spor bağı güçlenecek

Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak'ın açıklamaları
Alışkanlık Hastalık Uyuşturucu Doping İslam 

-Dünya IFAO Konfederasyonu Başkanı Hossein Tirandez'in açıklamaları
-Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu İran Temsilcisi Alireza Yazdizadeh'in açıklamaları

- İSTANBUL

- Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, İslam ülkeleri arasında spor bağının güçlenmesi için bir Hapkido Turnuvası yapmayı planladıklarını söyledi.

İslam ülkeleri arasındaki spor bağını güçlendirmek ve kötü alışkanlıkların spor yaparak yenilebileceğini göstermek için Hapkido Turnuvası düzenlenecek. Yaklaşık 8 ay sonra bu turnuvayı yapmayı planladıklarını belirten, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu İran Temsilcisi Alireza Yazdizadeh, “Türkiye’ye yeni geldik. Muzaffer Ilıcak ile bir görüşmemiz oldu, Dünya İslam Ülkeleri ile aramızda bir turnuva yapmak için. Bu turnuvayı 7-8 ay sonraya planladık. Türkiye ve dünyaya örnek bir turnuva olsun, ülkelerimizi rahatlıkla davet edelim diye düşündük. İslam ülkeleri olarak 100 ülke var ama bizim davet edebileceğimiz 25-30 ülke bulunuyor. Ancak hangi ülkeler gelebilir onu zaman içinde kesinleştireceğiz. İnşallah dünyaya örnek olacak iyi bir turnuva düzenleyeceğiz. Destek olan herkese de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Tirandaz: “Çocukları okullarda spora yönlendirelim” Dünya IFAO Konfederasyonu Başkanı Hossein Tirandez, öncelikli hedeflerini spora destek vermek olduğunu belirterek “Sporcuları doping ve uyuşturucudan korumak istiyoruz. Hangi spor dalı olursa olsun biz bunu yapacağız. Yaklaşık 8 ay sonraya İslam ülkeleri arasında bir turnuva planladık. 25-30 kadar ülkenin katılmasını tahmin ediyoruz.Turnuva için İstanbul ve Antalya’yı düşündük ama sanırım İstanbul’da olacak gibi duruyor. En iyisini, Türkiye’mize yakışan bir turnuvayı çıkarabilelim istiyoruz. Türkiye’de başta Hapkido ve Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu olmak üzere birçok federasyonla ilişki içindeyiz. Sporun yaşı yoktur ama biz küçük yaşta başlamanın daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Çocukları okullarda spora yönlendirelim, uyuşturucudan uzak tutalım. Aileleri de buna davet ediyorum. Bizimle birlikte el ele versinler ve dünyada temiz bir ortam oluşturalım” diye konuştu.
Ilıcak: “Sporcu dopingden uzak olmalı” Sporcuların dopingden uzak durması gerektiğine dikkat çeken Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak ise, “Biz sporla kötü alışkanlıkların yok olabileceğine inanan bir kurumuz. Temelde de bağımlılığa başlamış bireylerin tedavisi yerine onlara bu tür kötü alışkanlıklardan uzak hayatın olduğunu da anlatmak. Bizim özellikle Müslüman ülkelerle sıkı ilişkilerimiz var. Bunların sayısı yaklaşık 10-12 civarında. Geçen sene bunu düşünmüştük ve bir kısmını da yaptık. Bu sene daha büyük bir şey yapalım istedik. Kötü alışkanlığa başlamış çocuğun temiz hayata başlamasının bir yolunu bulmamız gerekiyor. Türkiye’de de herkes bununla uğraşıyor. Bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. 24 ülke ile görüşüyoruz, bunların kaçı gelir bilmiyoruz tabii ama birkaç ülkenin gelmesi bile bizim yola çıkmamıza sebep olacaktır. Çocuk spor yaptığında da temiz bir spor yapmasını istiyoruz. Yani sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını düşündüğünüzde dopingden uzak olması lazım. Büyük ülkelerin dopingle ciddi problemleri var. Bu bir hastalıktır. Dolayısıyla biz gençlerimize sağlıklı spor yapmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

5 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı