Galatasaray Fenerbahçe Derbi Maçı Çoşkusu

Fenerbahçe, Galatasaray'ı TT Arena Stadında 2-1 mağlup etti. Galatasaray Fenerbahçe Derbi Maçı kaç kaç bitti. Galatasaray Fenerbahçe Derbi Maçı gollerini kim attı? Galatasaray Fenerbahçe derbisi detayları....
Can Bartu Mehmet Topuz Can Bartu Tesisleri Aydın Yılmaz 


Spor Toto Süper Final'in 2. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçı öncesinde sarı-lacivertli taraftarlar takımlarını coşkuyla Türk Telekom Arena'ya uğurladı. Can Bartu Tesisleri önünde toplanan binlerce Fenerbahçeli taraftar burada tezahüratlarda bulunarak takım otobüsünün çıkmasını bekledi. Daha sonra Fenerbahçe takım otobüsünün tesislerden çıkışı sırasında sarı-lacivertli taraftarlar meşaleler eşliğinde tezahüratlarda bulunarak kafileye moral verdi. Yolu kapayan çok sayıda Fenerbahçeli taraftarlar otobüsün yola çıkmasına izin vermedi. Taraftarların arasından güçlükle çıkan Fenerbahçe'nin takım otobüsü yine sarı-lacivertli taraftarlar tarafından oluşturulan konvoy eşliğinde maçın oynanacağı Türk Telekom Arena Stadı'na doğru yola çıktı.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1 kazanarak Galatasaray'la arasındaki puan farkını 2'ye indirdi.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray'ı 2-1 yenen Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti. Derbide ezeli rakibi Galatasaray karşısında aldığı bu galibiyetle puanını 40'a yükselten sarı-lacivertli ekip, 42 puanlı lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 2'ye düşürdü. Mücadelenin 17. dakikasında Ziegler ile bulduğu golle 1-0'lık üstünlük yakalayan sarı-lacivertliler, bu üstünlüğünü 51 dakika korurken kalesinde 68. dakikada gol gördü.

Sarı-lacivertliler oyuncu değişikliklerinin ardından 12 dakika sonra 80'de Stoch ile 2. golünü kaydederek galibiyete uzandı. Şampiyonluk grubundaki ilk maçında Kadıköy'de Trabzonspor'u 2-0 yenen Fenerbahçe, ikinci maçında da Galatasaray karşısında deplasmanda 2-1'lik galibiyet aldı.Fenerbahçe, şampiyonluk grubunda kalan 4 maçını kazandığı takdirde şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

-Fenerbahçeli futbolcular saha ortasında sevindi-

Türk Telekom Arena'da taraftarı bulunmayan Fenerbahçeliler, maçın ardından sevinçlerini saha ortasında toplanarak yaşadı.

Karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılılar soyunma odasına gittikten sonra saha ortasında toplanan Fenerbahçeli futbolcular, hep birlikte sıçrayarak galibiyetin sevincini yaşadılar.

Bu arada, Fenerbahçelilerin sevinçleri sırasında ortaya geçen Mehmet Topuz, Galatasaraylı futbolcu Melo'nun sıkça yaptığı sevinç gösterisiyle köpek taklidi yaptı.

-Stoch'tan altın gol-

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında ikinci yarıda oyuna dahil olan Stoch ile adeta altın değerinde bir gol buldu.

Sarı-lacivertli ekibin 17. dakikadan itibaren 1-0 öne geçtiği maçın 68. dakikasında beraberlik golünü yemesinin ardından 72. dakikada oyuna dahil olan Slovak futbolcu, 80. dakikada sarı-kırmızılı fileleri havalandırarak, takımını 2-1 öne geçirdi.

Fenerbahçe'de bu sezon gol yollarında önemli bir rol üstlenen Stoch, derbi maçta attığı golle ligde 11. golüne ulaşırken, takımına önemli bir galibiyeti getirdi.

-Ziegler ilk lig golünü derbide attı-

Fenerbahçe'yi ezeli rakibi karşısında 17. dakikada öne geçiren Ziegler, sarı-lacivertli formayla ilk lig golünü derbide kaydetti.

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla Galatasaray ve Beşiktaş ile yapılan bütün derbilerde forma giyen İsviçreli savunma oyuncusu, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki önemli derbide, takımı adına önemli bir gole imzasını attı.

-Sow sakatlandı-

Fenerbahçe'nin Senegalli forvet oyuncusu derbide ilk yarıda geçirdiği sakatlığın ardından 40. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Sağ arka alt adalesinden sakatlık geçiren sarı-lacivertli futbolcu, bu dakikada yerini Bienvenu'ye bıraktı.

Bu adada Sow yerde tedavi görürken Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-lacivertli futbolcunun yanağını okşayıp, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray ile Fenerbahçe karşılaştı. Türk Telekom Arena'da Çekişmeli başlayan mücadelenin ilk golü Fenerbahçe'den geldi. 17. dakikada Alex'in ara pasına hareketlenen Ziegler, kaleci Muslera'nın solundan topu filelere gönderdi. Golün ardından baskısını arttıran Galatasaray, bulduğu pozisyonları değerlendiremezken ilk yarı 1-0 Sarı-Lacivertliler'in üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya atak başlayan Aslan, Necati ile etkili oldu. 68'de kazanılan serbest vuruşta Selçuk İnan, Volkan'ı avladı: 1-1. Morallenen Galatasaray, üstü üste pozisyonlar bulurken 68'de Aydın Yılmaz kaçırdığı gollerle saç baş yoldurdu. 79. dakikada ise Fenerbahçe'nin golü geldi. Sarı-Lacivertliler rakibini az adamla yakalarken Bienvenu'nün pasında topla buluşan Stoch, Fenerbahçe'nin galibiyet golünü attı.

Bu sonuçla Kanarya, Galatasaray ile olan puan farkını 2'ye indirerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı