Fenerbahçe Viktoria Plzen:1-1 Maçı Özeti

Fenerbahçe sahasında Viktoria Plzen'i konuk etti. Fenerbahçe Viktoria Plzen maçı kıran kırana mücadeleye sahne oldu. Fenerbahçe Viktoria Plzen ile 1-1 berabere kalarak çeyrek finale yükseldi. Fenerbahçe'nin Viktoria Plzen karşısında golünü genç Salih kaydetti. Viktoria Plzen'in golünü ise Darida attı. Fenerbahçe'nin çeyrek fianldeki rakibi bugün belli olacak. İşte Fenerbahçe Viktoria Plzen maçın özet...
Viktoria Plzen Avrupa Ligi Fenerbahçe 


Fenerbahçe, BATE Borisov ile oynadığı rövanş maçında olduğu gibi Viktoria Plzen rövanş maçında da cezası nedeniyle seyircisiz oynadı. Feberbahçe'de statü gereği oynayamayan Emre Belözoğlu'nun yanı sıra, kırmızı kart cezalısı Raul Meireles ve ilk maçta sakatlanan Pierre Webo, maçta forma giyemedi.

FENERBAHÇE - BATE BORİSOV MAÇ ÖZETİ



Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. turunda 1-0 ' ın rövanşında Çek ekibi Viktoria Plzen ile Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 1-1 berabere kaldı ve çeyrek finale yükseldi. Fenerbahçe'nin golünü 35. dakikada sakatlanan Mehmet Topal'ın yerine oyuna giren Salih Uçan 43. dakikada kaydetti. Konuk ekip Viktoria Plzen'in tek golü ise 61. dakikada milli oyuncusu Darida'nın ayağından geldi.

Salih Uçan İlk Golünü Avrupa'da Attı

Fenerbahçe'ye sezon başında transfer edilen genç futbolcu Salih Uçan, Viktoria Plzen karşısında sarı-lacivertli formayla ilk golünü attı. Karşılaşmanın ilk yarısında Mehmet Topal'ın sakatlanmasının ardından 35. dakikada oyuna dahil edilen genç yetenek, 43. dakikada attığı golle sarı-lacivertli takımı bu önemli maçta 1-0 öne geçirdi.

Viktoria Plzen ile yapılan rövanş mücadelesinden önce sarı-lacivertli formayla Spor Toto Süper Lig'de 5, Ziraat Türkiye Kupası'nda 8 ve UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde de 2 maçta forma giyen Salih Uçan, ilk golüne bir Avrupa mücadelesinde ulaştı.

Kadıköy'de 12. Seyircisiz Maçta 3. Beraberlik

Fenerbahçe Futbol Takımı, Kadıköy'de seyircisinden yoksun çıktığı 12. maçta 3. beraberliğini aldı. Bugüne dek Spor Toto Süper Lig, Avrupa kupaları ve Türkiye Kupası'nda toplam 12 maçta seyircisinden yoksun kalan sarı-lacivertli ekip, 8 maçı kazanırken, 3 beraberlik aldı, 1 maçta da yenildi.

Fenerbahçe Tarihinde Bir İlk

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. tur rövanş maçında Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla 1-1 berabere kalmasına karşın ilk maçı 1-0 kazandığı için çeyrek finale yükselen Fenerbahçe, tarihi bir başarıya imza attı. Sarı-lacivertliler, Viktoria Plzen'i eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde tarihinde ilk kez son 8 takım arasına kalmayı başardı. Avrupa'da başarılı bir sezon geçiren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon Belarus'un BATE Borisov takımını da eleyerek tarihinde ilk kez son 16 takım arasına kalmıştı.

Şampiyonlar Ligi'nde de Çeyrek Final Oynadı

Fenerbahçe, Avrupa'daki en büyük başarısını 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayarak elde etmişti. Sarı-lacivertliler, ayrıca 1963-64 sezonu Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda da çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

Kocaman İlki Başardı

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'ye Avrupa kupalarında çeyrek final oynatan ilk Türk teknik direktör olarak tarihe geçti. Sarı-lacivertliler, 2007-2008 sezonunda Brezilyalı teknik direktör Zico, 1963-64 sezonunda da Yugoslav çalıştırıcı Miroslav Kokotovic ile Avrupa kupalarında çeyrek final sevinci yaşamıştı.

15 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı