Fenerbahçe Ülker - Beşiktaş: 78-72 Maç Özeti

Fenerbahçe Ülker - Beşiktaş: 78-72 Maç Özeti İzle... Derbi heyecanı bu kez Avrupa arenasında yaşandı. THY Euroleague TOP 16 turunda Fenerbahçe Ülker ile Beşiktaş Ülker Sports Arena'da karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, ezeli rakibini 78-72 mağlup ederek F Grubu'nda 2. galibiyetine ulaştı.
Fenerbahçe Doğuş Basketbol Maçı Beşiktaş Basketbol Oğuz Savaş 


NTV Spor'dan canlı yayınlanan derbide özellikle dördüncü çeyrek büyük bir çekişmeye sahne oldu. Fenerbahçe Ülker maçın son bölümlerinde Barış Ermiş'in etkili oyunuyla Besiktaş'ı 78-72 yenerek THY Euroleague F Grubu'nda 7 maçta 2. galibiyetini aldı.

Fenerbahçe Ülker'de Bojan Bogdanovic 25 sayı ile maçın en skorer oyuncusu olurken Beşiktaş'ta Damir Markota'nın 15, Curtis Jerrells'in 14 sayısı mağlubiyete engel olmadı.

Karşılaşma Beşiktaşlı Gasper Vidmar'ın sayısıyla başladı. Siyah-beyazlı ekip Curtis Jerrelles ile yakaladığı iki hızlı hücumdan eli boş dönünce savunmada dengesiz yakalandı. Fenerbahçe Ülker bu fırsatı iyi değerlendirdi ve Bojan Bogdanovic üst üste sayılar üretti. Hırvat oyuncunun ilk çeyrekteki 13 sayı ve 1 asisti skor üstünlüğünün sarı-lacivertlilerde olmasını sağladı. Beşiktaş hücumlarını şekillendiren Jerrells dış atışlarıyla farkın açılmasını engelledi ve çeyrek 19-15 Fenerbahçe Ülker lehine noktalandı.

İkinci çeyreğe 9-0'lık bir seriyle başlayan Beşiktaş deplasmanda öne geçti. Takımın skor yükünü çeken Damir Markota rakip potaya 11 sayı gönderdi. Zorlama atışlara yönelen ve hücum düzeni bozulan Fenerbahçe Ülker ilk sayılarını periyodun ortalarında buldu. Sarı-lacivertli ekip Oğuz Savaş ve İlkan Karaman'la sayılar bulsa da savunmada Beşiktaş'ı durdurmadı ve konuk ekip farkı 13'e kadar çıkardı. Son bölümde Bogdanovic'in sayısı devrenin skorunu belirledi ve Beşiktaş soyunma odasına 42-32 önde girdi.

Fenerbahçe Ülker, üçüncü çeyreğin ortalarına doğru David Andersen ve Bo McCalebb'in sayılarıyla farkı 4'e kadar indirdi ancak sıkışan Beşiktaş hücumlarında Daniel Ewing sayılarıyla takımına nefes aldırdı. Periyodun son bölümünde Jerrelles'ın üç sayılık atışına Andersen boyalı alandan bulduğu isabetle cevap verdi ve Beşiktaş dördüncü çeyreğe 55-48 önde girmeyi başardı.

Dördüncü periyoda hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, gecenin skorer ismi Bogdanovic'in üçlüğü ile farkı 2'ye kadar indirdi ve Erman Kunter'e molayı aldırdı. Mola sonrası Jerrelles ve Cevher Özer'in üç sayılık atışları takımı rahatlattı. Oyuna sonradan giren Barış Ermiş son periyoda damgasını vurdu. Son bölümde Beşiktaş potasına gönderdiği 5 sayı ve Oğuz Savaş'a yaptığı 2 asistle rüzgarı Fenerbahçe Ülker'e lehine çevirdi. Skor üstünlüğünü eline geçiren sarı-lacivertliler, son bölümlerde yapılan taktik faullerde farkı korumayı bildi ve Beşiktaş'ı 78-72 mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe Ülker seyircisi önünde aldığı bu galibiyetle TOP 16 F Grubu 7. haftada 2. galibiyetine ulaşırken Beşiktaş henüz galibiyetle tanışamadı.

16 Şubat 2013 Cumartesi günü yayınlandı