Fenerbahçe Pendikspor: 1-0 Maçın Özeti (Ziraat Türkiye Kupası)

Fenerbahçe Pendikspor: 1-0 Maçı Özeti izle... Fenerbahçe 13 yol sora Pendik'ten rövanşı aldı. Fenerbahçe'nin Pendikspor karşısında tek golünü Sezer Öztürk kaydetti. İşte Fenerbahçe Pendikspor: 1-0 Maçın Özeti...
Mehmet Topuz Selçuk Şahin Eskiköy Egemen Korkmaz Abdullah Yılmaz 


Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Fenerbahçe, Pendikspor'u 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü, 45. dakikada Sezer Öztürk kaydetti.

Fenerbahçe ile Pendikspor tam 13 yıl sonra yeniden Ziraat Türkiye Kupası ' nda karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler'de son günlerin formda ismi Sezer Öztürk'ün 45. dakikadaki golü Kanarya'yı 5. tura taşıdı.

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur karşılaşmasında Fenerbahçe evinde Pendikspor'u Sezer Öztürk'ün tek golüyle geçerek sürprize izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk bölümünde Pendikspor, Fenerbahçe kalesinde net pozisyonlar yakaladı. 6. dakikada sağ taraftan gelişen atakta Abdullah Yılmaz'ın ortasına Arif Çoban boş posizyonda kafayı vuruyor kaleci Serkan Kırıntılı topu kornere çelmeyi başardı. Konuk ekipte Umut'un kornerden ceza sahasına yaptığı ortada top savunmadan sekip arka direkte yer alan Osman'da kaldı, Osman'ın yakın mesafeden yaptığı vuruşta top direğe çarparak uzaklaştı ve Pendikspor net pozisyondan eli boş döndü.

Fenerbahçe ise en net pozisyonunu 17. dakikada yakaladı. Semih'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Orhan Şam, rakibinden sıyrılarak ceza sahasına hareketlendi, ancak yakın mesafeden gönderilen şutu kaleci Haluk ön direkte kurtardı.

Devrenin ortalarında her iki takımın da top kayıpları ileri uçta organize olmasına engel oldu.

Pendikspor 37. dakikada gole bir kez daha çok yaklaştı. Eser'in sol kanattan verdiği uzun pasla ceza sahası içerisinde topla buluşan Caner, kaleyi karşısına alır almaz vurdu ancak Serkan Kırıntılı köşeye uzanarak golü önledi.

Fenerbahçe devrenin bitimine az bir süre kala aradığı golü bulmayı başardı. Sağ kanatta Semih Şentürk, Selçuk ile verkaça girdi ve daha sonra ön direğe doğru ortasını gönderdi ve Sezer Öztürk, kale önüne doğru yaptığı koşuda topa ufak bir dokunuşla topu ağlara gönderdi.

Golden sonra hakemin devredeki son düdüğü ile birlikte Fenerbahçe ilk 45 dakikayı Pendikspor karşısında 1-0 önde kapattı.

İkinci yarının genelinde taraflar temposu düşük bir futbol ortaya koydu. Fenerbahçe kısa paslarla farkı arttırmak için yüklense de son vuruşlarda yetersiz kaldı. Konuk ekip Pendikspor ise hızlı hücumlarla golü aradı ancak ataklardan gol sesi çıkmadı.

Fenerbahçe'de Semih Şentürk 71. dakikada serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü, sert giden şutunu kaleci Haluk kornere çeldi. Bu pozisyondan bir dakika sonra Sezer'in kornerden ceza sahasına yaptığı ortaya yükselen Egemen'in kafa vuruşunda top direğin yanından dışarı çıktı.

Karşılaşmanın tek golüne imza atan Sezer Öztürk üst üste iki pozisyonda gole çok yaklaştı. Önce 83. dakikada Sezer, serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü ancak top iki direğin birleştiği noktaya çarpıp sağ çaprazda bulunan Orhan'da kaldı, Orhan'ın şutunda ise top üstten dışarı çıktı. Daha sonra 85. dakikada uzaklardan yaptığı sert vuruşta top kalecinin parmaklarından sekip bir kez daha üst direğe çarparak oyun sahasına döndü, pozisyon devamında Recep önüne düşen topa kafayla vurdu ancak top kaleci Haluk'ta kaldı.

Maçın kalan bölümünde başka gol sesi çıkmayınca Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında evinde Pendikspor'u Sezer Öztürk'ün tek golüyle geçerek sürprize izin vermedi ve 5. tura yükseldi.

Stat:
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Hüseyin Sabancı, Emre Suna, Cevdet Kömürcüoğlu

Fenerbahçe:
Serkan Kırıntılı, Orhan Şam, Egemen Korkmaz, Serdar Kesimal, Özgür Çek, Mehmet Topuz (Dk. 76 Recep Niyaz), Selçuk Şahin, Salih Uçan, Krasic (Dk. 76 Hasan Ali Kaldırım), Sezer Öztürk, Semih Şentürk

Pendikspor:
Haluk Tanrıseven, Abdullah Yılmaz, Oğuz Yılmaz, Cemal İşleyen, Salih Aygen, Umut Eskiköy (Dk. 71 Semih Erdem), Evren Kilarci, Eser Akbaş, Caner Erdoğan, Osman Alptekin (Dk. 86 Soner Birinci), Arif Çoban (Dk. 52 Ali Bayraktar)

Gol: Dk. 45 Sezer Öztürk (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 70 Evren Kilarci, Dk. 85 Ali Bayraktar (Pendikspor), Dk. 75 Salih Uçan, Dk. 90 2 Egemen Korkmaz (Fenerbahçe)


29 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı