Fenerbahçe Beşiktaş Maçı Özeti (Tayfur Havutçunun Açıklamaları)

Spor Toto Süper Final Şampiyonlar Grubu'nun 3. haftasında oynanan derbi maçtan Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Beşiktaş'ı, 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 mağlup ederek zirve yarışını sürdürdü.
Basın Kuruluşu Beraberlik Süper Final Spor Toto 


Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ise Fenerbahçe karşısında iyi mücadele ettiklerini, ancak duran toplardan gelen 2 golle mağlup olduklarını söyledi. Havutçu, rakipleri kadar galibiyeti hak ettiklerini belirterek, ' Beraberlik golünü erken yemesek sonuç farklı olabilirdi. Oyunu 10 dakika tutamadık. 10 dakika dayansaydık, oyun çok daha farklı gelişebilirdi. Duran toplarda çok basit hatalardan iki gol yedik. Ama oyuncularımın gösterdiği mücadeleden dolayı memnunum. Play-off maçları hep üst düzey maçlar. Kırılma noktaları oluyor, inşallah bunu tekrarlamayız'' dedi.

Attıkları golle ilgili bir soruya Havutçu, ' Attığımız gol çalıştığımız bir goldü. Bu hafta hep çalışmıştık. Fenerbahçe'nin zaafını biliyorduk ' yanıtını verdi.

Havutçu, Beşiktaş'taki geleceğiyle ilgili bir soru üzerine de, ' Önümüzdeki sezon da sözleşmem var. Sezon sonunda yönetimimizle oturup tüm konuları değerlendireceğiz ' ifadelerini kullandı.

Beşiktaşlı futbolcu Edu, Fenerbahçe karşısında iyi oynamalarına rağmen yenildiklerini söyledi. Edu, bir derbi mücadelesine çıktıklarını belirterek, ' Hem oynadığımız takım, hem de deplasman olması itibariyle zor koşullar altında bir maçtı. İyi başladık ve iyi şekilde götürdük. Golü de bulduk. Kısa süre içinde beraberlik golünü yedik. İkinci golü de kalemizde görerek mağlup ayrılıyoruz. Üzgünüz, bu şekilde olmasını istemezdik. Ancak üzüntüyle bir yere varamayacağımız için çalışmaya devam edeceğiz ' diye konuştu.

Edu, Volkan'ın sakatlandığı pozisyonla ilgili olarak üzgün olduğunu ifade etti. Siyah-beyazlı futbolcu, öncelikle üzüntüsünü belirterek, ' Pozisyona girdiğim zaman rakip kaleciyi sakatlayacak şekilde müdahalede bulunmak istemedim. Beni tanıyanlar benim böyle bir şey yapmayacağımı bilir. Maç içinde oluşan bir pozisyondu. Sonuçta Beşiktaş'ın oyuncusuyum ve o pozisyona girmek gerekiyordu. Pozisyon geldiğinde elimden geleni yapmam lazım. Pozisyonu değerlendirmeye çalışırım. Pozisyon oldu ve Volkan sakatlandı. Bu nedenle kendisinden özür diliyorum. Bir yandan üzgünüm böyle bir pozisyon olduğu için, bir yandan da Volkan sakatlanmadığı için mutluyum. Tekrar özürlerimi sunuyorum. İrade dışı bir pozisyondu. Ancak pozisyon bana geldiğinde değerlendirmek zorundayım ' açıklamasında bulundu.

Edu, kötü gidişatla ilgili ise ' İçimizde sorun yok. Şansızlıklar yaşıyoruz. Bunlar da arka arkaya geldi. İyi yaptığımız şeyler, iyi bitmesi gerekirken olmuyor. Suçlu şudur ya da budur durumu yok. Bu kadar kötü giden duruma karşın çalışıp aydınlık yola çıkmak istiyoruz ' diye konuştu.

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Bebe'nin babasının vefat ettiği öğrenildi. Basın toplantısına gelen genç oyuncu, bugün internet sitelerinde böyle bir haber olduğu ve doğru olup olmadığı yönündeki soruya ' Doğru ' diye cevap verdi.

Bebe, maçla ilgili olarak ise ' İyi oyun gösterdikten sonra şanssız şekilde gol yedik. İkinci gol moralimizi bozdu. Beraberlik için mücadele ettik. Maalesef başaramadık. Çalışmaya devam edip bir sonraki maçta galip gelerek yolumuza devam etmek istiyoruz ' ifadelerini kullandı.
30 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı