Dünya Motokros Şampiyonası - İSTANBUL

- Programdan detaylar - Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar'ın konuşması - Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın konuşması - Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ın konuşmasıDünya Motokros Şampiyonası - Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek olan Dünya Motokros Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı yapıldı - Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar:"Ülkemize ve Afyonkarahisar'a yeni bir vizyon kazandıracağız"İSTANBUL (AA) - Afyonkarahisar'da 1 - 2 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantıya Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Uluslararası Motosiklet Federasyonu Avrupa Başkanı Wolfgang Srb, Youth Stream Asbaşkanı Luigi Zompetti, milli motosiklet sporcusu Kenan Sofuoğlu ile çok sayıda yerli ve yabancı motorsever katıldı.
Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, "Dünyada 1 milyar insanın televizyondan, 2 milyar insanın da internetten izleyeceği bir yarışı ülkemde gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu işin arkasında çok büyük emek var. Valimiz ve belediye başkanımız bizi yalnız bırakmadı. Eksiklerimizi tamamladılar ve organizasyona hazırlanmamızı sağladılar. Bu sportif pencere ile ülkemize ve Afyonkarahisar'a yeni bir vizyon kazandıracağız." diye konuştu.
Türkiye'de çok sayıda insanı motosiklet ile tanıştırmak istediklerini sözlerine ekleyen Uçar, "Bizim gibi potansiyeli olan ülkede daha fazla motor kullanan insan görmek istiyoruz. Bu organizasyon sportif açısıyla ülkemizde motorsporları gelişimine katkı sağlayacak. Şampiyonanın 18. ayağı Afyonkarahisar'da yapılacak. Umut ediyorum ki dünya şampiyonu Afyonkarahisar'da belli olacak. Bizim için en önemlisi ülke menfaati. Yarışlar 67 canlı yayınla 180 ülkeye ulaşacak. Ülkemiz için daha fazla çalışmamız ve gayret göstermemiz gerektiğini Cumhurbaşkanımız ve bizi yetiştiren büyüklerimizden öğrendik." ifadelerini kullandı. - Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban: "Dünyayı Afyonkarahisar'da buluşturacağız"Toplantıda konuşma yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar'da yaptıkları Türkiye şampiyonasının ardından uluslararası bir iş yapmak istediklerini belirterek, "Türkiye şampiyonası sonrasında uluslararası boyutta bir iş yapmak ve ülkemizle ilgili oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıları yıkmak istedik. Mütevazi bir il için iddialı işlere giriştik ama federasyonumuzla beraber her şeyi başaracağız. Ekibimiz ciddi bir inanç sahibi. Dünyayı Afyonkarahisar'da buluşturacağız. Bu yarışları izleyenler ilimizi tanıyacaklar. Bir ilin valisi işi sahiplenmezse o iş olmaz. Valimize, Orman ve Su İşleri Bakanımıza teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.
Çoban ayrıca Afyonkarahisar'a bir yarış pisti kurmak istediklerini vurgulayarak, " İstanbul Park dışında yarış pisti yok. O da kullanılmıyor. Şehrin hemen başında 630 dönümlük altyapı sorunu olmayan bir arazinin tahsisini aldık. Uluslararası federasyonun da desteğini alarak projeleri yapmaya başladık. Çalışır durumda bir yarış pistini Afyonkarahisar'da yapmaya başlayacağız. Tüm motor ve otomobil yarışlarının ilimizde yapılacağını göreceksiniz." dedi.
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek şunları kaydetti:"Bu tür organizasyonlar bir ilin lig atlamasının göstergesidir. Bu organizasyona ev sahipliği yapmanın onurunu ve gururunu yaşayacağız. Spor artık çağın en önemli etkinliklerinden biri. İllerin ve ülkelerin tanıtımda spor önemli bir rol oynamakta. Afyonkarahisar'ın her değeri ülkemize ve dünyaya tanıtılacak. Emeği geçenlere teşekkür ederim."
Canlı Yayın Belediye Başkanı Yarış Pisti Uluslararası Dünya Şampiyonu 

9 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı