Dünya Bisiklet Şampiyonası'nda Türkiye Üçüncü Oldu

TOSSFED Bisiklet Milli Takımı sporcularından Abdullah Karaca, Konya ' daki Dünya Şampiyonası ' nın ilk gününde Türkiye ' ye bir bronz madalya kazandırdı.Konya ' da başlayan 4.INAS Dünya Bisiklet Şampiyonası ' nın ilk gününde Abdullah Karaca, dünya üçüncüsü oldu. Zamana karşı yapılan yarışlarda Hollanda ' dan Martijn Roest 14 dakika 36 saniyelik derecesiyle ilk sırayı alırken, geçen yılın şampiyonu ABD ' den Charles Syd Lea 14 dakika 50 saniye ile ikinci sırayı aldı. TOSSFED Bisiklet Milli Takımı ' ndan Abdullah Karaca ise 15 dakika 30 saniye ile üçüncülük kürsüsüne çıktı. Toplam 16 sporcunun katıldığı zamana karşı yarışta Milli Takım ' dan Murat Uğurlu da 7. sırada finişi gördü.
Yarış Son Dizisi Milli Takım Polonya Hollanda 


6 ülkeden 5 sporcunun katıldığı bayanlar 5 bin 800 metre yarışlarında ilk sırayı 12.34 ' lük zamanıyla Polonya ' dan Danuta Poznanska elde etti. Türk Milli Takımı ' ndan Vesile Cerenoğlu 13.14 ' lük derecesiyle ikinci, Öznur Uysal da 13.41 ' lik zamanıyla üçüncü sırayı aldı.

DÖNÜŞLERDEKİ DÜŞÜŞLER YÜREKLERİ AĞZA GETİRDİ

Konya Şafikcan Caddesi üzerinde hazırlanan parkurda erkekler 10 bin 200 metre, bayanlar ise 5 bin 800 metre pedal bastı. Konyalıların büyük ilgi gösterdiği yarışlarda, dönüşlerde problem yaşayan sporcuların düşüşleri ise yürekleri ağza getirdi. Son turda finişe az bir mesafe kala yerde kalan Hasan İncebacak, yarış sonunda doktor kontrolünde tutuldu ancak olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi.

ANTRENÖR ESENKAYA: ' AZ ZAMANDA BÜYÜK İŞ BAŞARDIK '

Şampiyonanın ilk gününü değerlendiren Milli Takım Antrenörü Ergün Esenkaya, “Bu çocuklar ilk defa bir dünya şampiyonası tecrübesi yaşadı. 3 aylık bir çalışma sonunda oluşturduğumuz milli takımın elde ettiği dereceler, ilerisi için umut verdi. Federasyonumuzun yakın ilgisi ve desteği ile gelecek yıllarda bisiklet sporcunda çok daha büyük başarılara imza atacağız. Yarışan bütün çocuklarımı kutluyorum” dedi.

BAŞKAN GÜRDAL GÜMÜŞ SPORCULARI TELE MESAJLA TEBRİK ETTİ

Açılış töreninin ardından özel işleri için Ankara ' ya dönmek zorunda kalan TOSSFED Başkanı Gürdal Gümüş, yarış sırasında yönetim kurulu üyelerinden ve antrenörlerden sürekli bilgi aldı. Yarış sonunda antrenörler vasıtasıyla sporcularla telefonda görüşüp tebrik eden Başkan Gümüş, “Bu performansınız beni çok duygulandırdı. Özel işlerim dolayısıyla yanınızda olamamam bana büyük acı verdi. Ancak kalbim her zaman sizlerle beraber. 3 aylık bir sürede elde ettiğiniz dereceler gerçekten gözlerimi yaşarttı. Hepinizin alnından öpüyorum” diye konuştu.

İKİNCİ GÜNDE YOL YARIŞI YAPILACAK

Konya ' da devam eden Dünya Bisiklet Şampiyonası ' nın ikinci gününde yol yarışı düzenlenecek. Sporcular Alaaddin Bulvarı ' nda üzerinde hazırlanan parkurdan start alıp, Fuar Kültür Merkezi ' ndeki finiş noktasına ulaşacak.
Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
26 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı