Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Buruk: 'Havaya girme lüksümüz yok' - RİZE

Çaykur Rize spor Teknik Direktörü Buruk: "Havaya girme lüksümüz yok" - RİZE - Çaykur Rize spor Teknik Direktörü Okan Buruk'ın açıklamaları - Çaykur Rize spor Teknik Direktörü Okan Buruk:"Fenerbahçe maçındaki aynı disiplinle oynarsak, Kayseri'den güzel bir sonuçla döneceğimize inanıyorum"RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasıda de hafta sonu deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak Çaykur Rize spor'da Teknik Direktör Okan Buruk, Fenerbahçe maçındaki aynı disiplinle oynamaları halinde Kayseri'den güzel bir sonuçla döneceklerine inandığını söyledi.

Buruk, Mehmet Cengiz Tesislerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize 'de göreve başlamasının 10 gün olduğunu, kendilerine gösterilen desteğin mutluluk verici olduğunu belirtti.
Göreve geldiklerinde oyuncularla birlikte takımı ayağa kaldırmak için uğraş içerisine girdiklerine değinen Buruk, "Ligde oynadığımız ilk maç çok değerliydi. Taraftarımız takımını zor günde ayağa kaldıran önemli sebeplerden biri oldu. Oyuncularımız gerekenleri yaptı. Ligde bulunduğumuz yer itibariyle aldığımız üç puan bizi iyi yere götürdü. Artık puan tablosuna güvenli bakıyoruz." dedi.
Ligde bu hafta Kayserispor ile oynayacakları maçın zor olacağını ifade eden Buruk, "Rakibimizin içinde bulunduğu durumu görüyoruz. Son haftalarda kazanamıyorlar. Bizi çok zor bir maç bekliyor. Kayseri'de alacağımız galibiyet bizi daha büyük hedeflere götürecektir. Fenerbahçe maçındaki aynı disiplinle oynarsak Kayseri'den güzel bir sonuçla Rize 'de döneceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.Haftayı izin yapmadan çalışarak sürdürdüklerinin altını çizen Buruk, "Oyuncuları aynı şekilde konsantre etmek istiyoruz. Kayserispor maçı gündüz zor olacak. Gündüz maçlarını oynamak çok zor. Saat 13:30'da maç zor. Bu saatte maç oynatılmasını doğru bulmuyorum. Yayıncıya saygı duyuyoruz ama geçiş aylarında maç oynamak doğru değil. Malatya'da takımımız bu zorluğu yaşadı." şeklinde konuştu.
Takımının bir galibiyet düzelmediğini ve her şeyin yoluna girmediğine dikkat çeken Buruk, şöyle devam etti:"Havaya girme lüksümüz yok. Altı puanımız var. Her hafta iyi oynayıp daha yukarı çıkmak istiyoruz. Büyük maçların ardından oynanacak maçlar zor. Biz bu bilinçle iyi oynamak zorundayız. Bu haftalar çok önemli. Milli maç arasının ardından zor maçlar bizi bekliyor. İlk yarı fikstürü bizim için zor. Hedef bir an önce üç puan kazanıp daha yukarı çıkmalıyız. Uzun vade hedefimiz ilk yarı sonuna kadar toplayabileceğimiz kadar fazla puan toplamak istiyoruz."VAR sistemine sıcak baktığını kaydeden Buruk, "Bizim gibi takımlara karşı çok adaletli olduğunu düşünüyorum. Önemli pozisyonlarda verilecek kararların daha adil olacağını düşünüyorum. Saha kenarında VAR sistemi olunca içim daha rahat." dedi.

Hafta Sonu Tarım Fikstür Rektör 

3 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlandı