Bursaspor - Galatasaray: 1-1

Bursaspor - Galatasaray: 1-1. Spor Toto Süper Lig'de, Bursaspor ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Galatasaray'ın golünü Burak Yılmaz, Bursaspor'un golünü ise Enes Ünal kaydetti.
İbrahim Öztürk Bursaspor Basın Toplantısı Murat Yıldırım Galatasaray 


Takımların kontrollü başladığı karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 8. dakikada konuk ekip Galatasaray'dan geldi. Orta saha yayında topla buluşan Sneijder, meşin yuvarlağı ceza sahasına hareketlenmeye çalışan Burak Yılmaz'a gönderdi. Ceza sahası dışına çıkan kaleci Frey, Burak Yılmaz'dan önce topa sahip olarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

16. dakikada gelişen Galatasaray atağında Drogba, Bursaspor ceza sahası dışında topla buluştu. Bu oyuncunun plase vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

26. dakikada Selçuk İnan'ın Bursaspor ceza sahası dışında düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı Drogba kullandı. Onun kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden sert vuruşunda kaleci Frey, topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

37. dakikada Batalla'nın ara pasında Galatasaray ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Pinto'nun vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

44. dakikada Bursaspor ceza alanı önünde iki yeşil-beyazlı savunma oyuncusunu geçen Hamit Altıntop'un ara pasında topla buluşan Burak Yılmaz, plase vuruşla topu kaleci Frey'in solundan ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, konuk takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

49. dakika gelişen Bursaspor atağında, Murat Yıldırım'ın pasıyla ceza sahası yayı içinde topla buluşan Belluschi'nin bekletmeden vurduğu şutta meşin yuvarlak, Muslera'da kaldı.

57. dakikada Batalla, sol taraftan ceza sahası içine orta yaptı. İyi yükselen İbrahim Öztürk'ün kafa vuruşunda kaleci Muslera tek hamlede topa sahip oldu.

62. dakikada Bursaspor gole çok yaklaştı. Galatasaray ceza sahası önünde Murat Yıldırım'ın pasında Belluschi topla buluştu. Bu oyuncunun sert vuruşunda meşin yuvarlak, üst direkten döndü.

69. dakikada sağ kanatta topla buluşan Burak Yılmaz'ın pasına hareketlenen Sneijder'in vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

74. dakikada, Belluschi'nin sağ çaprazdan vuruşunda savunma oyuncularına çarpan top, Civelli'nin önünde kaldı. Civelli, bekletmeden meşin yuvarlağı ceza sahası içindeki Batalla'ya aktardı. Arjantinli oyuncunun pasıyla kale çizgisi içinde topla buluşan Enes Ünal, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1. Yeşil-beyazlıların 16 yaşındaki oyuncusu Enes Ünal, böylece Spor Toto Süper Lig kariyerindeki ilk golünü kaydetti.

87. dakikada Ferhat Kiraz'ın sol korner çizgisi yakınında düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Batalla kullandı. Bu oyuncunun ceza sahası içine yaptığı ortaya iyi yükselen Civelli'nin vuruşunda meşin yuvarlak, az farkla üstten auta çıktı.

90. dakikada gelişen Bursaspor atağında Belluschi'nin pasıyla ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Batalla'nın vuruşunda top, az farkla üstten dışarı çıktı.

Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig'de, Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan Bursaspor-Galatasaray karşılaşmasını, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde bir spor savcısı da izledi.

Maça yoğun ilgi gösteren Bursasporlu taraftarlar, müsabakadan bir saat önce tribünlerin tamamını doldurarak takımlarına destek verdi. Deplasmanda takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaraylı taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldı.

Hem Bursasporlu hem de Galatasaraylı taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan futbolcularını tek tek tribünlerin önüne çağırarak onlara moral verdi.

Mücadeleyi, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde bir spor savcısı da izledi. Savcı, kendisine ayrılan bölümde maçı takip etti.

Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereğince karşılaşma öncesi stat içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Maç dolayısıyla polis ve jandarma ekiplerinin yanı sıra 600 özel güvenlik görevlisi mesai yaptı.

Stada ilk olarak Galatasaray kafilesi geldi. Sarı-kırmızılılar, maçın başlamasına 1,5 saat önce stada ulaştı. Ev sahibi kafileyi taşıyan otobüs ise bundan yaklaşık 15 dakika sonra stada giriş yaptı.

- Terim'in tribündeki son maçı

Geçen sezon verilen hak mahrumiyeti cezası Bursaspor karşılaşması ile sona eren A Milli Takım ve Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, kapalı tribünün üzerinde bulunan bir kabinden maçı takip etti.

Bursaspor'da, Hikmet Karaman'ın yerine göreve getirilen Teknik Direktör Christoph Daum, yeşil-beyazlı takımın başında ilk kez Bursa Atatürk Stadı'nda maça çıktı. Alman teknik adam, Eskişehirspor maçında ilk 11'de yer verdiği Sestak ve Musa Çağıran'ın yerlerine Murat Yıldırım ile Belluschi'yi aldı.

Galatasaray'da ise geçen hafta Gaziantepspor maçında ilk 11'de forma giyen oyunculardan sadece Semih Kaya bu maçta görev yapamadı. Hafta içi antrenmanda sakatlanan savunma oyuncusunun yerine Gökhan Zan, Bursaspor karşısında ilk 11'de forma buldu.

Her iki takım oyuncuları karşılaşma öncesi seremoniye, Gençlik ve Spor Bakanlığının ' Gençliğe Yatırım Yapıyoruz ' yazılı pankartlarıyla çıktı.

Spor Toto Süper Lig ' in ikinci haftasında kendi sahasında ağırladığı Galatasaray ile 1-1 berabere kalan Bursaspor ' un Teknik Patronu Christoph Daum, Bursaspor ' un galibiyeti sonuna kadar kovaladığını ifade ederek, “Bugün taraftara takımın yaşadığını gösterdik” dedi.
Maç sonunda düzenlenen basın toplantısında aldıkları beraberliği değerlendiren Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum takımın performansının hem taraftarı hem de kendisini sevindirdiğini söyledi. Taraftarın mücadele eden bir takım gördüğünü, bunun için çok çalıştıklarını anlatan Daum, “ ' Taraftarlar için çok sevinçliyim. Gerçekten çok mücadele eden bir takımı gördüler. Takımım için de çok sevinçliyim Geçen hafta çok çalıştık. Galibiyet olmasa da beraberlik çıkardık. Tabi ki kendi sahamızda kazanmak istiyorduk. Takımımız sonuna kadar galibiyeti kovaladı. Yalnız birkaç pozisyonda daha dikkatli olmamız gerekiyordu. Takımımdan çok iyi performans gördüm. Kaleci çok iyi maç çıkardı, güven verdi. Renato ve İbrahim pozisyon icabı çok iyi durdular. Bir iki hata olsa bile onları çalışarak düzelteceğiz. Solda Taiwo çok iyi maç çıkardı. Türkiye'de sol bekte oynayan arkadaşımızın performansı çok iyiydi. Böyle devam ederse en iyi sol beklerden olur. Şamil topları iyi kesti. Belluschi ile topu muhafaza etme kalitemiz daha da yükseldi. Sağda oynayan Murat kardeşimiz çok iyi efor sarf etti. Çok iyi bir kalple oynadı. Batalla attığımız goldeki kalitesi tartışılmaz. Melo'nun da topla alışverişlerini kesti. Tuncay da takım için çok çalışıyor. Genel olarak çok pozitif şeyler görebilirim. Birkaç pozisyonda daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bugün taraftarlara takımın yaşadığını gösterdik. Burada kendi sahamızda kesinlikle evimizde oynadığımız maçlarda rakipler için çok büyük bir zor olarak ortaya çıkacağız. Bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Bütün taraftarlara teşekkür ediyoruz ' dedi.
' ENES ÇOK ÇALIŞMASININ KARŞILIĞINI ALDI '
Genç oyuncu Enes Ünal'la ilgili soruyu da yanıtlayan Daum, ' Öncelikle Bursaspor'un alt yapısının çok çok iyi olduğunu biliyoruz. Tabi ki Enes için de çok sevinçliyim. Ama genç futbolcular Bursaspor'da şans alıyor ve onlar kendilerine sorulduğunda Bursaspor'da oynamayı seçmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bütün genç arkadaşlarımıza Enes bir örnektir. Büyük işler yapmak istiyorsanız çalışıp bunu başarabilirsiniz. Enes inanılmaz derecede çalışan bir çocuk. Antrenmanlarda çok çalışıyor. Bunun mükafatını bu golle aldığı için onun adına çok sevinçliyim” diye konuştu.
Basın toplantısına katılan Belluschi, ' Çok güzel bir maç oldu. Her iki takım da iyi oynadı. Beraberlikle bitmesine rağmen belki beraberlikten biraz daha fazlasıyla hakkımız. Ama karşımızdaki takım Galatasaray, şampiyon takım, çok kaliteli oyuncular var. Biz bu şekilde devam etmeye çalışacağız” diye konuştu. Kaleci Frey ise, ' Bu haftaki çalışmalarımız çok iyi geçti. Burada aldığımız bir puan, bu hazırlığın minimum sonucuydu. Takım arkadaşlarım da oyundan kopmadı. Elimizden gelenin en iyisini verdik. Bu takım ruhu ile daha ileriye gideceğiz” dedi.
TAFFAREL; “ADİL BİR SONUÇ”
Galatasaray Teknik Sorumlusu Claudio Taffarel, ilk yarıda Galatasaray ' ın, ikinci yarıda ise Bursaspor ' un daha iyi oynadığını söyledi. Taffarel, “Maçın geneline baktığımızda ortada olan bir maçtı. Hem Bursaspor hem Galatasaray belirli dönemlerde iyi oynadı. İlk devre zaman zaman biz zaman zaman onlar etkili oldu. İkinci yarı da aynı geçti. Yani iki takımda etkili oldu. Bir yıl daha galip gelemeden ayrılıyoruz. Benim 3. sezonum. Ne yazık ki yine galip ayrılamadık. Ama tabi ki çok önemli bir rakip. Çok önemli taraftarı var, kolay değil. Sezonun başındayız. Zor bir maçtan sonra alınan bir puan var. Bu tip puanlar ilerleyen zamanda size yardımcı olabiliyor” dedi.
' Drogba ' nın oyundan alınmasını da değerlendiren Taffarel, “Önce Drogba ile başladık. Ama ikinci yarı daha fazla üstümüze gelen daha iyi oynayan bir Bursaspor vardı. o dakikadan sonra çift forvetle oynamak lükstü bizim için. O yüzden Drogba'yı çıkartarak orta alanı kalabalık tuttuk” diye konuştu.
Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Eboue, ' İyi bir rakibe karşı iyi oynadık. Kendi sahasında iyi oynayan bir takım. O yüzden gelen bir puan var. Arkadaşlarımın gösterdiği performanstan memnunum. Artık bu maçı bırakıp Eskişehirspor maçına odaklanmamız gerekiyor” dedi.
Kaleci Muslera ise, ' Zor bir maçtı, zor bir rakibe karşı oynadık. Bugün buradan üç puanla da ayrılabilirdik. Ama bu tip beraberlikler sezon sonunda şampiyon olmak için katkı sağlayabilir” diye konuştu.



Murat Yıldırım Hakkında
Tiyatro ve Müziğe ilgi duyan Yıldırım okulda tiyatro bölümüne girerek oyunculuğa adım attı.3 Yıl amatör olarak tiyatro yapan oyuncu, tiyatro bölümündeki arkadaşları vasıtasıyla televizyon’a adım attı. İlk kez “Ayrılsakda Beraberiz” dizisinde oynayan oyuncu 4 sene sonra Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve 11 bölüm yayınlanan “Ölümsüz Aşk” dizisinde Sedat karakterin oynadı. Oynadığı Dizi ve Sinema Filmleri 2012 Suskunlar :Ecevit 2009- Aşk ve Ceza : Savaş...
devamı
26 Ağustos 2013 Pazartesi günü yayınlandı