Barcelona Cordoba: 5-0 Maçın Özeti ve Golleri

Barcelona Cordoba: 5-0 Maç Özeti ve Golleri... La Liga'da şampiyonluğun en büyük adayı durumundaki Barcelona, Kral Kupası'nda Cordoba takımı ile karşılaştı. İspanya Kral Kupası 5. Tur rövanş maçında Barcelona, Cordoba'yı 5-0 ile geçerek çeyrek finale yükseldi. İspanya Kral Kupası'nda Barcelona, deplasmanda 2-0 yendiği maçın rövanşında Cordoba'yı 5-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Barcelona'nın gollerini Thiago (17), David Villa (21,26) ve Alexis Sanchez (55, 85) kaydetti.
Cordoba İspanya Kral Kupası Barcelona David Villa Kral Kupası 


Nou Camp'ta oynanan rövanş karşılaşmasına Barcelona hızlı başladı. 17. dakikada Thiago Alcantara'nın attığı golle Barcelona 1-0 öne geçti. Bu golden 4 dakika sonra, Barcelona'nın usta golcüsü David Villa farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti: 0-2. Villa 26'da bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 3-0'a getirdi. Bu skor aynı zamanda ilk yarının sonucunu belirledi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Katalanlar, 55. dakikada Alexis Sanchez'in attığı golle durumu 4-0'a getirdi. Bu golden sonra daha rahat bir oyun sergileyen Barcelona, 85'te Alexis'le perdeyi kapatan skoru belirledi: 5-0.

David Villa ve Alexis Sanchez'den 2'şer gol

Tito Villenova, Cordoba karşısında Lionel Messi'yi yedek soyundurdu. Messi'nin yedek beklediği karşılaşmada gözle Villa ve Sanchez'in üzerindeydi. Barça'nın atmış olduğu 5 golün 4'üne imza atan ikili, Arjantinli yıldızı aratmayacak performansları ile göz doldurdu.

11 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı