Ajax - Feyenoord: 3-0 Maç Özeti (21 Ocak 2013)

Ajax - Feyenoord: 3-0 Maç Özeti ve Golleri İzle (21 Ocak 2013)... Hollanda 1. Ligi'nde haftanın maçında evinde Feyenoord'u ağırlayan Ajax, rakibini 3-0'lık skorla farklı mağlup etti. Hollanda Eredivisie'de şampiyonluğu yakından ilgilendiren Ajax-Feyenoord derbisinde, ev sahibi ekipten Viktor Fischer attığı gollerle takımını galibiyete taşıdı.
Feyenoord Futbol Sporu Ajax 


Hollanda Eredivisie'nin 19. haftasında şampiyonluk mücadelesini yakından ilgilendiren karşılaşmada Ajax ve Feyenoord karşı karşıya geldi. Ajax, sahası Amsterdam Arena'da konuk ettiği Feyenoord'u net bir skorla 3-0 mağlup etti.

Derbide Ajax'ın gollerini 7 ve 40. dakikalarda Viktor Fischer, 63. dakikada Christian Eriksoen kaydetti. Ajax'ta Hollanda milli stoper Ricardo van Rhijn 38 ve 64. dakikalarda çift sarı kart görerek oyundan atıldı.

Kırmızı karttan sonra 3 değişiklik birden yaparak Anass Achahbar, Ruud Vormer ve Guyon Fernandez'i oyuna alan Feyenoord teknik direktörü Ronald Koeman'ın çabaları sonuç getirmedi.

Ajax, şampiyonluk yolunda rakibine avantaj sağladığı bu maçta aldığı 3 puanla puanını 40'a yükseltti. Feyenoord ise zirveden bir adım uzaklaşarak 37 puanda kaldı.

Ajax gelecek hafta bu sezonun sürpriz takımlarından Vittese Arnhem'e konuk olacak. Feyenoord ise kendi sahasında bir başka önemli maçta lider Twente'yi konuk edecek.

21 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı