Ahmet Kandemir: “Basit hatalar maçı kaybetmemize neden oldu”

Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Ahmet Kandemir açıklamaları
Alışkanlık Basketbol Gesi Giresun Basın Mensupları 

-Yeşilgiresun Belediyespor'lu basketbolcu Dusan Cantekin'in açıklamaları
-Detaylar

- İSTANBUL

- Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Ahmet Kandemir, Darüşşafaka karşısında aldıkları mağlubiyetin sebebinin basit hatalar ve rakibi faul çizgisine sık sık getirmek olduğunu söyledi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 14. haftasında Yeşil Giresun Belediyespor, deplasmanda karşılaştığı Darüşşafaka Basketbol’a 80 - 73’lük skorla mağlup oldu. Mücadelenin ardından Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Ahmet Kandemir, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mücadeleye çok iyi hazırlandıklarını aktaran Kandemir, “Öncelikle bu hafta biraz daha çok hazırlandık. İlk yarıda kötü alışkanlıklarımızdan kurtulamadık. Özellikle fast-breaklarda skor üretecekken bunu yapamadık. İkinci yarı skora denge getirdik. Darüşşafaka haklı galibiyet aldı” şeklinde konuştu.
“Daha dengeli oynayıp, hızlı hücum etmeliyiz” Ahmet Kandemir, basit hatalarla rakibin skor üretmesine izin verdiklerini ifade ederek, “Baskı anında topu çevirebilirdik. Beraber oynayıp atak yapabilirdik. Kötü hücumlara yöneldik ve oyunun dengesini kaybettik. Yapılmayacak basit hatalar yaptık. Gereksiz faul yapıp rakibi çizgiye getirdik. Bunlar Darüşşafaka’nın maçı kazanmasına neden oldu. Daha dengeli oynayıp, hızlı hücumlar yapmalıyız. Zamana ihtiyacımız var. Bu yüzden deplasmanlarda zorlanıyoruz” açıklamasını yaptı. Transferle alakalı da konuşan Kandemir, takımdan bir uzun oyuncunun ayrıldığını ve yerine bir oyuncu alacaklarını belirterek, verim alamadıkları oyuncularla değişim de yapabileceklerini söyledi.

Yeşilgiresun Belediyesporlu basketbolcu Dusan Cantekin ise, “İyi mücadele ettik. İkinci devrenin başında iyi savunma yaparak skoru dengeledik. 4. çeyrekte yanlış kararıyla hücumda özellikle maçı kazanmadık” açıklamasını yaptı.
7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı