2012 Londra Olimpiyatları İçin Rus Sporcular Ne Dedi?

2008 Pekin Olimpiyatlarını 23 madalya ile geride bırakan Rus sporcular, 2012 Londra Olimpiyatları'nda da iddialı olduklarını ifade etti.
İngiltere Pekin Dinara Safina Londra 


Londra 2012 Olimpiyatları için basına poz veren Alexei Nemov, Buvaisar Saitiev, Dinara Safina, Maria Kiseleva, Svetlana Masterkova 2012 olimpiyat oyunlarında Rus takımlarının daha çok madalya ile evlerine dönmeyi hedeflediğini söyledi. İngiltere'nin sembolü Big Ben saat kulesi önünde Rus bayrakları sallayan sporcular herkesi 2012 Olimpiyatları'ndaki mücadeleyi seyretmeye davet etti.

2008 Pekin Olimpiyatları'nı Çin takımı 51 madalya ile tamamlarken, Amerikalı sporcular 36 ve Rus sporcular ise 23 madalya kazanmıştı.

Rus sporcular, madalya sayısı olarak bunun, Rusya'nın olimpiyat tarihinde kaydettiği en düşük sayı olduğunu belirterek, bu sene çıkış yapmak istediklerini dile getirdi.Bu arada, olimpiyat oyunlarına katılacak 10 bin 500 sporcu yavaş yavaş Londra'ya geliyor. Kendilerine ayrılan tesislerde hazırlıklarına devam eden sporcular, düzenlenen etkinliklerde İngiliz öğrencilerle bir araya geliyor.

2008 olimpiyatlarında Rus rakibine finalde elenerek gümüş madalya alan Rus raket Dinara Safina, ' Olimpiyat oyunlarına sadece birkez katıldım. O da 2008 Pekin Olimpiyatları oldu. Teniste gümüş madalya kazandım. Son olimpiyatlar çok güzeldi. Teniste çok sayıda madalya kazandık. Bu sene daha büyük başarılar bekiyoruz ' dedi.Safina, ' Bu Londra'ya ilk gelişim. Hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Tabi zaman azaldıkça biraz heyecan ve stres de oluyor. Ama olimpiyat oyunları başladıktan sonra herşey yoluna girecek. Burada İngiliz öğrencilerle bir araya gelme imkanımız oldu. Güzel bir tecrübe yaşadık. Dilerim öğrenciler de aynı düşüncededir. Herkes olimpiyatlar da bol şans diliyorum ' şeklinde konuştu.
Senkronize yüzmede 3 kez olimpiyat şampiyonluğu yaşayan 38 yaşındaki Marie Kiseleva ise, 2012 Olimpiyatları için büyük bir heyecan duyduğunu ifade ederek tüm sporculara başarılar diledi. Rus halkını bir kez daha onurlandıracağını ifade eden Kiseleva rekabetin yüksek olduğu heyecanlı bir olimpiyat izleneceğini söyledi.
25 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı