Zeytin Dalı Harekatı'na siyasi partilerden destek - AFYONKARAHİSAR

- AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven'in konuşması - CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan'ın konuşması - MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz'ün konuşmasıZeytin Dalı Harekatı'na siyasi partilerden destek - Afyonkarahisar ’da AK Parti, CHP ve MHP il başkanları, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiAFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar ’da siyasi partilerin il başkanları, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla ortak basın açıklaması yaptı. Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği (AFİHAD) tarafından, Öğretmenevi'nde Zeytin Dalı Harekatı'na destek için organize edilen basın açıklamasına, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ve MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz katıldı.
AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven, harekatın 12 gündür devam ettiğini belirterek, Türk devletinin ve askerinin arkasında olduklarını söyledi.

Yurdunuseven, Afyonkarahisar ’daki siyasi partilerin birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:“Burada 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' sözünde hem fikiriz. Emperyalist güçlerin, bulunduğumuz jeopolitik konum itibarıyla çok ciddi emelleri var. Bu binlerce yıldır devam ediyor. 1071'de Malazgirt’le başlayan Anadolu maceramız inşallah binlerce yıl devam edecek. Bu topraklarda her zaman emelleri olanlara karşı hep millet olarak bir araya gelerek kenetlenmişizdir. TBMM’de grubu olan siyasi partiler olarak, yapılan harekatın arkasında olduğumuzu ifade etmek ve askerimizin muzafferiyeti için bir araya geldik.” - “Türk ordusu gereğini yapmaktadır”CHP İl Başkanı Demirkırkan da Zeytin Dalı Harekatı'na mili dava olarak bakılması ve sürecin diğer safhalarının da ona göre planlanması gerektiğini anlattı.Demirkırkan, harekatın, terör tehdidinin önlenmesi için yapıldığına dikkati çekerek, “Başlatılan operasyonda Türk ordusu gereğini yapmaktadır. Hatta bölgedeki sivil halkı da mümkün olduğunca savaşın dışında tutmaya gayret etmektedir. Biz bu anlamda Türk ordusunun başlattığı bu harekatın doğru zamanda ve doğru yerde olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.
- “Devletimizin ve askerimizin yanındayız”MHP İl Başkanı Karagöz ise ABD'nin Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerine 4 bin tır dolusu silah göndermesi ve bölgede 30 bin kişilik ordu kurmayı planladığını açıklamasının ardından harekatın başlatıldığını hatırlattı.Türk devletinin zamanında refleks gösterdiğine işaret eden Karagöz, şunları kaydetti:“ABD, Körfez Savaşı’ndan bugüne kadar o bölgede Kürdistan oluşturmak için çalışma yapıyor. Zeytin Dalı Harekatı da Amerika’nın bu hayallerini suya düşürdüğü bir operasyon oldu. Biz, devletimizin ve askerimizin yanındayız. Operasyon mükemmel oldu ve koridor kesildi.”
İl Başkanları Siyasi Partiler Beraberlik Siyasi Parti Basın Açıklaması 

31 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı