Tüfenkci: 'Bahanelerini Anadolu Ajansı üzerinden yapmaya çalışıyorlar' - MALATYA

Tüfenkci: "Bahanelerini Anadolu Ajansı üzerinden yapmaya çalışıyorlar" - MALATYA - 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin açıklaması MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Milletin iradesine saygı göstermeyenler çeşitli bahanelerle ki bu bahaneleri Anadolu Ajansı üzerinden yapmaya çalışıyorlar." dedi.
Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı seçimini kaybeden Muharrem İnce ile CHP'nin özellikle buna kılıf uydurduklarını kaydetti.
Kılıf uydurmanın altyapısının iki üç gün önce de yapıldığını vurgulayan Tüfenkci, "Milletin iradesine saygı göstermeyenler çeşitli bahanelerle ki bu bahaneleri Anadolu Ajansı üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Anadolu Ajansı sandık neticelerini etkileyecek pozisyonda değil. Netice itibariyle milletin tercihi sandıkta belli oluyor, Anadolu Ajansı'nda belli olmuyor." diye konuştu.
CHP'nin geçmişte de bu tür manipülasyonlara girdiğini kaydeden Bakan Tüfenkci, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerikan basınına Türkiye'de seçim güvenliğinin olmadığı yönünde röportaj verdiğini hatırlattı.Tüfenkci, bunun özellikle yabancı basına yapılmasının bugünler için altyapı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:"CHP milletin iradesine saygılı olmayı öğrenmek zorundadır. Sandık sonuçlarına rıza göstermeyi öğrenmek zorunda. En büyük hakem millet. Bu noktada kim ne derse dedin ne Anadolu Ajansı ne başka basın... Anadolu Ajansı'nın görevi sandık sonuçlarını halka duyurabilmek. Sandık sonuçların YSK'da. YSK'nın vermiş olduğu sonuçlar milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyecek. Bir bardak suda fırtınalar kopararak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhur ittifakının başarısını gölgelemeye kalkmaları gerçekten gülünç ve ayıp."
Cumhurbaşkanlığı Muhabir Milletvekili Cumhurbaşkanlığı Seçimi Manipülasyon 

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Hakkında
Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili düzenlemeler anayasanın 102. maddesinde belirtilmiştir. Cumhurbaşkanının görev süresinin dolmasından önceki altmış gün içinde; makamın herhangi bir sebeple boşalması halinde ise boşalmayı takip eden altmış gün içinde tamamlanır. Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olur. İlk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü ikinci oyl...
devamı
24 Haziran 2018 Pazar günü yayınlandı