Süleyman Soylu: İzmir'de Oy Oranımız Artacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İzmir ' de yerel seçimlerde AK Parti ' nin aldığı oy oranının cumhurbaşkanlığı yarışında artacağını belirterek, “Referandumda ne aldık? Yüzde 37. Bunun üzerine koyun hem de iyi koyun. İzmir ' de oy oranımız çok iyi olacak. Pazar günü bunu anlarsınız” dedi.
Ekmeleddin İhsanoğlu Süleyman Soylu Ak Parti İl Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Cumhurbaşkanlığı Seçimi 


AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican ' a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi temaslarda bulunmak üzere geldiği İzmir'de büyük bir heyecan gördüklerini ve İzmir'de oy oranlarının yerel seçime oranla artacağını kaydetti.

Baskı, silah ve zorbalıkla değil medeniyete yakışır şekilde bir seçim olacağını ifade eden Soylu, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı özellikle her seçime girildiğinde ülkemizde bir kriz meselesine dönüşüyor. Bunun bedelini aziz millet ödemiştir. Bugün kriz yaşamıyoruz. Bu seçimler Türkiye ' nin gelişmişliğinin bir simgesidir. Türkiye eski Türkiye değildir. Seçeceğimiz Cumhurbaşkanı elçilerin kabulüyle, bir takım anlaşmalarla ortaya çıkmış bir cumhurbaşkanı olmayacak.”

EKMELEDDİN İHSANOĞLU ' NU ELEŞTİRDİ

İhsanoğlu ' nun seçimin şaibeli olduğu ve 18 milyon oy pusulasının fazla basıldığına dair söylemlerini eleştiren Soylu, şunları söyledi: “Bu kendilerine nasıl rehberlik ettiklerinin en büyük örneğidir. Her sandığa 20 oy pusulası fazla koyuyoruz. Bu kadar çok oy kullanacak kişi varken pusulaların yırtılma ihtimali olabiliyor. Her zaman tedbir olarak fazla oy pusulası basılır. Ancak bu durum seçimin sonuçlarına yönelik manipüle edilmeye çalışılıyor.”

“CUMHURBAŞKANI SİYASETİN GÖBEĞİNDEDİR”

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ' nun çiğ siyaset yürüttüğünü belirten Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu kişiler hep birlikte çiğ bir kampanya yürütüyor. Eski Türkiye alışkanlıklarını devam ettiren, siyasete eksik bakan bir anlayışla siyaset yürütülüyor. ' Ben siyaset üstüyüm ' diyor. Bu ne demek ? Dış politikada, ekonomide değerlendirme yapmak siyaset üstü mü oluyor? Hayır. Türkiye ' de cumhurbaşkanı her zaman siyasetin göbeğindedir. Kararlarıyla, tavrıyla, yaklaşımıyla siyasetin içindedir. Bunu anlayamayacak bir yapıyla karşı karşıyayız. Muhalefet partileri iktidar partilerine olan hırslarını aday üstünden almaya çalışmaktadır. Ancak, Türkiye en doğru kararı verecektir.”

İzmirlilere seslenen Soylu, sözlerini şöyle tamamladı: “Yıllardan beri hâla soğuk savaş döneminin ideolojileri yüzünden güzel İzmirliler istismar ediliyor. Biz demokrasi ile yaşıyoruz. Biz, Türkiye ' nin hak ettiği noktaya gelebilmesi için gayret gösteriyoruz. 12 yıldır kendini her alanda ispat etmiş, ekonomik zenginliği demokrasi ile bir araya getirme noktasında bu arabayı devirmeyen, etrafımızdaki ülkelerde büyük krizlerin yaşanmasına rağmen ülkemizi daha iyi yola getirilebilecek kararlarla adım atan Erdoğan ' a İzmir ' in destek vermesini istiyorum. Bunların hiçbiri kendisinde olmayan, ne olduğunu bilmediğimiz, ismini telaffuz bile etmek istemediğimiz kişiye oy vermemeleri gerek. Çiğ siyaset yapan bir insan. ' AK Parti içindeki Gürcüler bana oy verecek ' diyor. Bu kadar nifak üzerinden siyasete giren bir kişinin en üst makamda olması haksızlık olur. Siyaset hırslarından dolayı Bahçeli ve Kılıçdaroğlu marjinal gruplarla bir araya gelerek bir yıkım gerçekleştirmek isteyebilir. İzmir ' in medeniyetimizin güzel incisi olarak nitelendirildiğimizin İzmir ' in demokrasiye katkı koyacağına inanıyorum. Artık ' istismara son ' diyebileceği bir seçim olacağına inanıyorum. Bu yalan rüzgarının, Türkiye ' yi başka eksene kaydırmaya çalışanlara gerekli dersi vermeleri gerekiyor.”
Süleyman Soylu, bir gazetecinin ' 10 Ağustos ' ta İzmir ' den yüzde kaç oy bekliyorsunuz' sorusuna şöyle yanıt verdi: “Referandumda ne aldık. Yüzde 37. Bunun üzerine koyun hem de iyi koyun. İzmir ' de oy oranımız çok iyi olacak. Pazar günü bunu anlarsınız.”

Süleyman Soylu Hakkında
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ilk İçişleri Bakanı unvanına sahip olan Soylu, 21 Kasım 1969 İstanbul'da doğdu. Plevne Lisesi'nde başlayan ve ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde sürdürdüğü eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamlayan Soylu, siyasi hayatına 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda adım attı. 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'na seçi...
devamı
Cumhurbaşkanlığı Seçimi Hakkında
Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili düzenlemeler anayasanın 102. maddesinde belirtilmiştir. Cumhurbaşkanının görev süresinin dolmasından önceki altmış gün içinde; makamın herhangi bir sebeple boşalması halinde ise boşalmayı takip eden altmış gün içinde tamamlanır. Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olur. İlk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü ikinci oyl...
devamı
8 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı