Selahattin Demirtaş: Sol kesimle ittifak yapacağız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Habertürk TV'de Türkiye'nin Nabzı programında Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu oldu. Gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulunan Selahattin Demirtaş seçimlerde sol kesimle ittifak içinde olacağız dedi.
Didem Arslan Selahattin Demirtaş Alevilik Ak Parti Habertürk 


Toplumsal, inanç, ve Alevi kesimleriyle ittifaklarının olacağını söyleyen Selahattin Demirtaş 'Fakat temelde bunların her birini kendi hakkı ve hukukunu koruması gereken ayrı bir özne olarak değerlendirmekle birlikte tamamını aynı ilkeler etrafında buluşturan bir siyasi çıkış yaptık' dedi.

'Partimizdeki ana ilke Kürtlük, Alevilik, Türklük, Ermenilik değildir' diyen Selahattin Demirtaş 'Ana ilke kurumsallaşmış bir demokrasi, özgürlükler özellikle cinsiyet hakları, kadın özgürlüğü ve genelde barış hakkı. Göreceksiniz ki barışı sağlama konusunda en gerçekçi program partimizin programı olacak. Dolayısıyla biz AK Parti'nin yada CHP'nin tabanından veya MHP'nin tabanından oy alırız gibi bir yaklaşımdan çok bu ilkeleri benimsemiş bütün toplumsal kesimler HDP'nin etrafında buluşabilir diyoruz' şeklinde konuştu.
Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
14 Ocak 2015 Çarşamba günü yayınlandı