Selahattin Demirtaş Hrant Dink anmasına katıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, suikastın 9. yıldönümünde anıldı. Anmaya HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı.
Selahattin Demirtaş Taksim Hrant Dink Agos Gazetesi 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için suikastin 9. yıldönümünde anma töreni düzenleniyor. Tören için Taksim'den yapılması planlanan yürüyüş, polisin izin vermemesi nedeniyle Harbiye'de gerçekleştirildi. Habriye'de buluşan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Hrant Dink'in vurulduğu yere yürüdü.
Agos Gazetesi çevresinde polisin yoğun güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Gazetenin bulunduğu cadde trafiğe kapatılırken, demir bariyerlerle güvenli bir alan oluşturuldu. Anma törenine katılanlar güvenlik aramasından geçtikten sonra içeri alındı. Hrant Dink için düzenlenen anma töreni devam ediyor.
Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
19 Ocak 2016 Salı günü yayınlandı