Ömer Dinçer'den 'MGK' açıklaması

A Haber ekranlarından Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, cemaat ve MGK kararı açıklaması yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Fethullah Gülen Ömer Dinçer Mgk 



MGK'nın 2004 yılında Fethullah Gülen cemaatine yönelik tavsiye kararının uygulamaya geçtiği iddialarına dönemin Başbakanlık Müsteşarı AK Partiİstanbul Milletvekili Ömer Dinçer'den sert bir yanıt geldi.

Dinçer, ' Uygulama belgesi ' diye ortaya konan şeylerin Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'nun (BUTKK) rutin yazışmaları olduğuna dikkat çekti ve ' Kurul 28 Şubat sürecinde oluşturuldu ve aynı dönemde hazırlanan stratejibelgesine göre çalıştı. Ama kimse için işlemyapılmadı. Kimsenin burnu kanamadı, o dosyalar kapatıldı. Bu konunun MGK kararı ile alakası yok. Sapla saman birbirine karıştırılmasın ' dedi.


Hükümet, 2004'te MGK'nın Fethullah Gülen cemaatine yönelik aldığı aldı tavsiye kararının ' yok hükmünde sayılıp dosyasına kaldırıldığını ' açıklayan Dinçer, ' Taraf Gazetesi'nin bugün bize yaptığı 28 Şubat'ta merkez medyanın bize yaptıklarına benzer bir yöntem. Darbe hazırlıklarını göğüslemek için yaptıklarımızı şimdi bize karşı suçlama malzemelerine dönüştürmelerini ahlaki bulmuyorum ' şeklinde konuştu.




2 Aralık 2013 Pazartesi günü yayınlandı