Muharrem İnce:' İspatlamazsam namerdim. O günlerde beraber yanından ayrılmayan kişi bana dedi ki ‘biz beraber gittik. Şimdi ben onu korumak pahasına söylemiyorum”

Açıklamaları
Namert Lyon Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Adayı 

-Vatandaşların görüntüsü
-Yağmur yağması

( TRABZON ) Muharrem İnce:"(Erdoğan'a) İspatlamazsam namerdim. O günlerde beraber yanından ayrılmayan kişi bana dedi ki ‘biz beraber gittik. Şimdi ben onu korumak pahasına söylemiyorum”- Muharrem İnce Trabzon’da yağmur altında konuştu TRABZON

- CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti’yi kurmadan önce ABD 'ye gidip Fethullah Gülen'den icazet aldığını söylemesine karşılık Erdoğan’ın “Benim Pensilvanya'ya giderek izin alarak AK Parti'yi kurduğumu söylersen ispat etmen gerek. Şimdi sen bu iddiada bulundun, ispat etmen gerekir. İspat edemezsen namertsin” çıkışına Trabzon’dan cevap verdi. İnce, “İspatlamazsam namerdim... O günlerde beraber yanından ayrılmayan kişi bana dedi ki ‘Biz beraber gittik. Şimdi ben onu korumak pahasına söylemiyorum” dedi.
Yağmur altında partililere seslenen İnce, yağmuru çok sevdiğini belirterek “Yağmurla Muharrem İnce’yi, rüzgarla hemşehrim Erdoğan’ı özdeşleştiriyorum. Niye biliyormusunuz ? Rüzgar sadece zayıfı kırar, yağmur herkese eşit yağar, yağmur yağarsa herkesi ıslatır. Zengini, fakiri, kadınını erkeğini, sağcısını solcusunu” diyerek konuşmasına başladı.
İnce, Erdoğan’ın kendisinin geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşma ile ilgili cevap verdiğini hatırlatarak “ ‘Bana ispatlamazsan namertsin’ dedi.
Evet ispatlamazsam namerdim. Şimdi ben de şu soruyu soruyorum. Bir; kiminle gittiğini biliyorum. İki; bana onu söyleyen kişi seninle birlikte giden kişi. Beraber gittiğiniz kişi. Ama ona zarar verirsin biliyorum. Aranız bozuk. Zaten kim kaldı ki yola çıktığın. Bülent Arınç yok, Abdullah Gül yok. Ertuğrul Yalçınbayır yok. Yok ta yok. O günlerde beraber yanından ayrılmayan kişi bana dedi ki ‘biz beraber gittik. Şimdi ben onu korumak pahasına söylemiyorum. Bana söyle derse ismini söylerim. Ayrıntılarda saklı ama 24 Haziran’dan sonra tümünü anlatacağım zaten. Merak etme acele etme” diye konuştu.
Türkiye’de yaşı 15-29 arasındaki 5 milyon çocuğun kayıp olduğunu iddia eden İnce, “Kayıp bu 5 milyon genç okulda değil, işte değil, kursta değil. Nerde olduğunun kaydı devlette yok” ifadelerini kullandı. (BK-ÖS-Y)
29 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı