MHP'li Emin Haluk Ayhan: MHP'ye Bir BDP Bir De AK Parti Saldırıyor

MHP Genel Başkan Yardımncısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, “MHP ' ye bir BDP bir de AK Parti saldırıyor. PKK da işin organizatörü. Şimdi bir de Akiller resmi olarak kadrolu MHP düşmanlığına AK Parti tarafından terfi ettirilmiştir” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Emin Haluk Ayhan Pkk İmralı Adası Ziraat Bankası 


Ayhan, TBMM ' de düzenlediği basın toplantısında İmralı sürecini eleştirdi. İktidarın PKK ' nın yörüngesine girdiğini savunan Ayhan, “PKK 30 yıldır elde ettiklerinden fazlasını AKP sayesinde son 1 yılda elde etmiştir. AKP ' nin bütün tavizlerine rağmen PKK, AKP ' ye güven duymadığını açıkça beyan etmektedir. Yasal güvenceli AKP ' den istemektedir. AKP yasal güvence vermediği için bu işe önüne geleni bulaştırma gayreti içine girmiştir” dedi

Akil Adamlar Komisyonu ' nu eleştiren Ayhan, “ AKP toplumun büyük çoğunluğunun ihanet sürecini benimsediğini ifade etmektedir. Ancak, ihanet sürecini akil adam statüsüne soktukları ile benimsetme çalışmalarına başlamışlardır. Toplumsal terapi yapacaklar. Karşılıklı etkileşim sağlayacaklar. Toplumun siyasallaşmasını, siyaset üretmesini, siyasal katılımını dinamik hale getireceklerdir. Türk Milleti ' ne olan bütün kininini kusacaklar. BU topluma yönelik bir terapi ve normalleşme olacak. Bilen konuşacak. Bilmeyenlerin eline verecekler. Henüz ne söyleyeceğini bilmeyenlerden galiba bugün Sayın Gencebay ' ın açıklamalarından onu anlıyoruz” dile konuştu. Hükümetin kendinden emin olmadığını, akşamdan sabaha fikir değiştirdiğini söyleyen Ayhan, ' Değişmeyen tek şey çözüm sürecine katkı söylemidir. Çözümden neyin kastedildiğini bilmeyenler ne anlatacaklardır bu millete? Bunlar hükümetin anlatmadığı neyi anlatacaklardır Türk toplumuna?” dedi. BDP ve Ak Parti ' nin MHP ' ye saldırdığını söyleyen Ayhan, “PKK işin organizatörü. Şimdi bir de Akiller resmi kadrolu MHP düşmanlığına AKP tarafından terfi ettirilmiştir” dedi.

Ayhan TC ibaresinin kaldırılmasına ilişkin ise şunları söyledi: “Satılacak olan şeylerin başında T.C yani Türkiye Cumhuriyeti ibaresi gelmektedir. T.C Ziraat Bankası ' nda olduğu gibi. Şimdi de bazı kamu kurumlarının hizmet birimlerinden aynı ibare ortadan kaldırılmaktadır. Ancak, sayın bakanlar huzursuzluk olmasın diye vazgeçtiklerini beyan etmeye çalışıyorlar.Olaylara sebebiyet verdiği düşünülenlerde görevlerinden yavaşça ayrılıyorlar. Bugün ise görevinden ayrılan yetkili, sanırım bakanlığın talimatı olduğunu söylüyordu. Önündeki bizim ihanet dediğimiz olayı AKP, millete açıklayamıyor. Akil adamları tampon olarak kullanıyor.”

11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı