Metin Külünk: '15 Temmuz’daki bu işgalci örgüt Medine müdafaasını yıkmak için o kalkışmayı yaptı'

Salondan detaylar
Şehadet Şehit Akkale Konferans Bağımsızlık 

-Konuşmacıdan detaylar

( TEKİRDAĞ ) Metin Külünk: "15 Temmuz’daki bu işgalci örgüt Medine müdafaasını yıkmak için o kalkışmayı yaptı" TEKİRDAĞ

- AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Tekirdağ Şubesi organizasyonu kapsamında ‘15 Temmuz’u neden yaşadık’ adlı verdiği konferansta “15 Temmuz’da ki bu işgalci Örgüt Medine müdafaasını yıkmak için o kalkışmayı yaptı” dedi.
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Köprübaşı’nda bulunan Birlik Vakfı’na ait konferans salonunda gerçekleşen ‘15 Temmuz’u neden yaşadık’ konferansına AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün yanı sıra, TUGVA üyeleri ve çok sayda vatandaş katıldı.
“Allah’u Ekber Dağları’nda isimsiz kahramanlar yatıyor” Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan konferansta konuşma yapan Metin Külünk, Çanakkale ve Sarıkamış şehitlerine değinerek, “Eğer Liselerde olmasak, ortaokullarda olmasak, üniversitelerde olmasak, orda ki evlatlarımıza sahip çıkacak adınmlar atmasak, orda ki evlatlarımızı kitapla buluşturmasak, orda ki evlatlarımıza yarının Türkiye’sinin gücünü bu günden anlatım onların bu Türkiye’ye hizmet etmek noktasında ki her anlamda donamınlı hale getirmelerine vesile olacak gayreteler biz sahip olmasak, Çanakkale’dekilere biz hesap veremeyiz. Onlar vazifesini yaptı. Bu gün Sarıkamış’ın yıl dönümü rahmetle minnetle anıyoruz. Allah’u Ekber Dağları’nda isimsiz kahramanlar yatıyor. Donmak nedir bilir misiniz? Donmak, olduğun yerde hayatını değiştirmek, kıpırdayamayacak hale gelmek, bu nedir bilir misiniz? Ne için dondular? İlahi kelimetullah için dondular, 15 Temmuz kirli örgütün bu toprakları işkâl etme girişimi karşısında 250 tane evladımız hangi gerekçe ile şehit oldularsa onlarda Sarıkamış Dağları’nda aynı gerekçe ile şehadet şerbetini içtiler” dedi.
“Çanakkale’dekiler karşı yükümlülük yerine getirmemiş oluruz” Saolnda buluna TUGVA gençlerine seslenen Külünk, “Eğer biz TUGVA geçleri bu ideallerine, bu mücadelesine, omuz vermez sahip çıkmasak, İlahi kelimetullah uğruna, atılmış bu adımlara bu anlamda omuz vermesek Çanakkale’dekiler karşı yükümlülük yerine getirmemiş oluruz. Çünkü onlar bedenlerini toprağa düşürülerek vatan için bağımsızlık için, bayrak için, ümmet için, insanlık için bu büyük mücadelede müstebatlarını ortaya koydular” ifadelerini kullandı. “Burası döşerse Medine döşer” Anadolu topraklarının önemine değinen Külünk, “Anadolu topraklarında devlet olmak, millet olmak Lüksemburg’da devlet olamaya benzemez. Anadolu topraklarında devlet olmak, millet olmak evrensel bir sorumluluğun adresidir. Çünkü Anadolu toprakları bir Dünya’nın jeopolitik iki Anadolu topraklarında 1071 Malazgirt Zafer’inin ardından kapıları sonuna kadar bize açılan Anadolu topraklarında Müslüman Türk’ün varlığı Kıyamete dek devam edecek. Bu topraklarda varlığımızın sırrı üçüncü bin yıl medeniyeti inşa edip insanlığın kurtuluşunun sorumluluğunun adresidir bu topraklar. Burası döşerse Medine döşer, burası döşerse Hacer’ul Esvet taşının dibinde nöbet tutmak zorunda kalırsınız unutmayın? 15 Temmuz’da ki bu işgalci Örgüt Medine müdafaasını yıkmak için o kalkışmayı yaptı” açıklamasını yaptı
7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı