Melih Gökçek: Murat Gezici anketçiliği bırakmalı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk tur tamamlandı. Gezici Araştırma Şirketi, Derviş Eroğlu'nun yüzde 37.2 oy olacağını söylemişti. Ancak Eroğlu seçimlerin ilk turunda yüzde 28.4 oy aldı.
Murat Gezici Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Melih Gökçek 


'GEZİCİ ANKETÇİLİĞİ BIRAKMALI'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Twitter hesabından konuyla ilgili görüşlerini paylaştı. Gökçek, “Murat Gezici anketçiliği bırakmalı” dedi. Gökçek, “176 bin seçmeni olan Kıbrıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimleri için anket yapmışlar. Sonuç tek kelime ile rezalet. Murat Gezici “Tahminim tutmasa bu işi bırakırım” diyor. Kendinden emin bir araştırmacı. Hadi Murat Gezici anketçiliği bırak seni alkışlayalım” dedi.

'ARAŞTIRMACI DEĞİLLER'
Beyaz Haber eleştirilerin odağında ki Murat Gezici'ye ulaştı. Gezici, “Mesleği bırakacak mısınız?” sorusuna “Kendisinin bahsettiği anket sonucu iki ay önceki anket sonucu. Onun sonrasında iki tane daha yapılmıştır.” cevabını verdi. Gezici, diğer araştırma şirketlerinden gelen yüzde 10'luk farkın fazla olduğu yönündeki eleştirilere ise “Onu söyleyen araştırmacı değildir” karşılığını verdi.

'GEZİCİ MANİPÜLASYON YAPTI'
ORC Araştırma Şirketi'nin sahibi Mehmet Murat Pösteki ise “Araştırmalarda hata payı maksimum yüzde 2.5'tur. Bunun üzerindeki hata payı doğru verileri yansıtmamıştır. Bunu bilemedik demesi gerekir.” diyerek Gezici'ye tepki gösterdi. Gezici'nin anketçiliği bırakmasını beklemediğini ifade eden Pösteki, “Unutulur gider diye bakılıyor. Partileri istedikleri şekilde manipüle edip seçimin son haftası bizim gerçek sonucumuz bu deyip bir sonuç açıklarlar. Sonra da biz tutturduk diye ortalıkta dolaşırlar” dedi. Pösteki, Gezici'nin Kıbrıs'ta manipülasyon yaptığını ekledi.
Melih Gökçek Hakkında
Melih GÖKÇEK, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babası avukat, annesi ev hanımıydı. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Gökçek beş yaşına kadar Başkent Ankara'da ikamet etti. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı. 1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazeteci...
devamı
21 Nisan 2015 Salı günü yayınlandı