Mehmet Görmez Demokratikleşme Paketini Değerlendirdi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programı için geldiği Süleymaniye Camisi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Demokratikleşme Diyanet İşleri Başkanı Süleymaniye Mehmet Görmez 



Görmez, '' Gerçekten bu topraklarda inancı, dini ne olursa olsun, farklı inançları, farklı düşünceleri, farklı kültürleri, birlikte barış içinde yaşatacak her türlü adım, bilhassa inanç özgürlükleri ve din özgürlükleriyle ilgili bütün iyileştirmeler, bizi sadece memnun eder, sadece mutlu eder. Kaldı ki bunların hiçbirisi lütuf değildir. Daha ileri adımların atılması gerektiğine düşünüyorum'' dedi.


Mehmet Görmez Hakkında
1959 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk öğrenimini Nizip'te, orta öğrenimini Gaziantep İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. 1983'te Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenime başladı. Bir yandan yüksek öğrenimini sürdürürken, diğer yandan önce Kırıkkale'de Kur'an kursu öğreticiliği, ardından Ankara'nın değişik semtlerinde imam-hatiplik ve vaizlik görevlerinde bulundu. 1987'de yüksek öğrenimini tamamlayıp Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakül...
devamı
1 Ekim 2013 Salı günü yayınlandı