Kılıçdaroğlu: Bir dönem kapandı, demokrasi kazandı

Genel seçimlerde yüzde 26 ve altında oy alması halinde istifa edeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin bu oranın altında kalması neredeyse kesinleşti. Merak edilen soru ise Kılıçdaroğlu'nun bu oranlardan sonra ne yapacağı. CHP birçok ilde seçmenlerinin önemli kısmını HDP'ye kaptırarak Kılıçdaroğlu'nun hedefinin altında kaldı.
Kemal Kılıçdaroğlu 


YİNE SÖZÜNÜN ARKASINDA DURMADI

7 Haziran Genel Seçim sonuçlarının CHP'deki karşılığını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ' Şimdilik detaylı bir yorum yapmama kararı aldım. Genel hatlarıyla bir değerlendirmeyi ilerleyen günlerde yapacağım. Ancak bizim açımızdan bir sorun yok. Memnunum; istifayı gerektiren bir sonuç da değil. Şimdilik değerlendirmem bu kadar ' sözleriyle özetledi.

Kılıçdaroğlu, bu konuşmasını yaparken CHP'liler ise ' Başbakan Kemal ' sloganları attı. Kılıçdaroğlu öte yandan, ' oy oranı düşerse neden istifa etmeyeyim? ' demişti.
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
7 Haziran 2015 Pazar günü yayınlandı