Kalkınma Bakanı Elvan - KONYA

- AK Parti Karatay 6. Olağan İlçe Kongresi - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın salona gelişi - Bakan Elvan'ın konuşması - Katılımcılardan detay görüntülerKalkınma Bakanı Elvan: - "(ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı) Bu karara ilk tepki gösteren kim oldu? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Müslüman olup da 'Acaba ABD bize bir şey mi söyler' diye korkup çekinen, korkak, ürkek ülkelerden ses çıkmadı" - "Türkiye'nin öncülüğünde BM Genel Kurulu'nda, Allah'a çok şükür, ABD'nin tehditvari söylemlerine rağmen ülkeler, 'Biz mazlumun ve mağdurun yanında olacağız' dedi ve 128 ülke bu desteği verdi. Bu başarı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin ve o destek veren 128 ülkenin başarısıdır"KONYA (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına ilk tepkiyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini belirterek, "Müslüman olup da 'Acaba ABD bize bir şey mi söyler' diye korkup çekinen, korkak, ürkek ülkelerden ses çıkmadı." dedi.
Elvan, bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Karatay 6. Olağan İlçe Kongresi'nde, ilçenin AK Parti'ye verdiği rekor oylarla öne çıktığını belirterek, 2019'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durulacağına, rekor oy verileceğine yürekten inandığını söyledi.

Konya 'nın birlikte yaşamanın model kenti olduğuna, Hazreti Mevlana'nın felsefesinin hayata geçtiğine işaret ederek, şöyle konuştu:"Burada, başkent ruhu var. Burada 81 milyon milletin, özü var. Geçmişten geleceğe nabzı atıyor. Kader ve gönül birliğimizin, birlikte Türkiye oluşumuzun ruhu var. 'Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir' düsturunun ruhu var. Burada sadece Karatay'ın, Konya 'nın değil Kudüs'ün de nabzı burada atıyor. Semerkant'tan Bosna'ya, Medine'den Kırım'a giden gönül coğrafyamızın nabzı atıyor. Bu hassasiyeti taşıyanlara şükranlarımı sunuyorum." Konya 'nın hiçbir zaman ihanete ve kumpasa fırsat vermediğini ifade eden Elvan, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesinde şehir halkının ayakta olduğununa vurgu yaptı.Elvan, AK Parti'nin kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bu yana, ülkeyi büyütmeye, kalkındırmaya devam ettiklerini belirterek, engellerle karşılaşmalarına rağmen milletin desteğiyle tüm badireleri aştıklarını dile getirdi. - "Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini istemiyorlar"FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türkiye'nin aleyhine yurt dışında kampanyalar yürütüldüğüne işaret eden Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Yurt dışında gazeteler ve televizyonlar hadlerini aşan Türkiye'ye yakışmayan ifadeler kullanmaya başladılar. Türkiye'ye neden bu kadar çok saldırıyorlar. Geçmişte bir darbe girişimi karşısında bir lider ne yaptı? 'Şapkamı alır, giderim' dedi.
Ama o darbe girişimi gecesi adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan, dimdik dik ayakta durdu. Sizler dimdik ayakta durdunuz. O darbecileri bertaraf ettiniz. Ülkemizin, bölünmesini ve parçalanmasını hep birlikte engelledik. Türkiye’nin büyümesini ve güçlenmesini istemiyorlar. Saldırmalarının arkasında yatan gerçek neden bu." - "Türkiye, Filistin'dir, Kudüs'tür"ABD'nin Kudüs'ü İsrail’in başkent olarak tanıma kararına ilişkin Elvan, şunları kaydetti:"Bu karara ilk tepki gösteren kim oldu? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Müslüman olup da 'Acaba ABD bize bir şey mi söyler' diye korkup çekinen, korkak, ürkek ülkelerden ses çıkmadı. Ama ne yaptı Cumhurbaşkanımız, İslam Konferansı Teşkilatını topladı ve orada Filistin'in başkentinin Kudüs olduğunu İslam ülkeleri olarak ilan ettiler. Arkasından BM Güvenlik Konseyi'nde daimi 5 üyesi var. Bunlardan 4'ü 'evet', 1'i 'hayır' dese geçerli olmuyor. Daimi üyelerin dışında 10 üyesi var. Bu 15 üyeden 14'ünün Filistinin arkasında olmasına rağmen ABD 'hayır' dediği için BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin için karar çıkmadı. Onlara göre bunun adı demokrasi. 14 kişi 'evet', 1 de kişi 'hayır' diyor ve onun dediği oluyor. Bunun adına da demokrasi diyorlar.Türkiye'nin öncülüğünde BM Genel Kurulu'nda Allah'a çok şükür, ABD'nin tehditvari söylemlerine rağmen ülkeler, 'biz mazlumun ve mağdurun yanında olacağız' dedi ve 128 ülke bu desteği verdi. Bu başarı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin ve o destek veren 128 ülkenin başarısıdır. Allah hepsinden razı olsun. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Filistin'in yanında olmaya devam ececeğiz Türkiye, Filistin'dir, Kudüs'tür, Arakan'dır. Her zaman mağdurun, mazlumun ve güçsüzün yanında olacağız ve olmaya da devam edeceğiz."Elvan, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, ilçe başkanı başta olmak üzere parti çatısı altında bugüne kadar görev yapanlara ve bundan sonra görev alacaklara başarılar temenni etti.
Televizyon Yurt Dışı Darbe Girişimi Hassasiyet Saldırı 

30 Aralık 2017 Cumartesi günü yayınlandı