HDP'nin seçim şarkısı PKK'nın intikam bestesi çıktı

HDP'nin yüzü batıya dönük olumlu mesajlar verdiği seçim şarkısının altından skandal çıktı. Şarkının PKK bestesi olduğu anlaşıldı.
Abdullah Öcalan Selahattin Demirtaş Pkk Terör Örgütü Hdp 


'BİZ APO'YA SÖZ VERMİŞİZ'

Her iki şarkı dinlenilince sözlerin değiştirildiği müziğin ise aynı olduğu fark ediliyor. PKK için yapılan parçada “ Biz Apo'ya söz vermişiz. Bu yolda dönüş yok bize.” sözleri dikkat çekiyor. Yine aynı parçada teröristlerden baş Türk askerinden ise leş diye söz ediliyor.

ÖLÜM, KAN, İNTİKAM...

Şarkının müziği terör örgütü PKK'ya methiyeler dizen Hozan Diyar'a ait. Hozan Diyar şimdilerde HDP'nin seçim şarkısı olarak kullandığı besteyi 20 yıl önce yapmış. Şarkının adı ise “Biz Apo'ya söz verdik” Şarkıda ölümden, kandan ve intikamdan sıkça söz edilmesi dikkat çeken bir başka konu.

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçim şarkısı seslendirmek için stüdyoya Hozan Diyar'la birlikte girdiği biliniyor.
Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
29 Mayıs 2015 Cuma günü yayınlandı