Gülten Kışanak: Çözüm için hazırız

Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz kutlamalarında bir konuşma yapan Gülten Kışanak, ' Çözüm için yürümeye hazırız ' dedi.
Nevruz Kutlamaları Bdp Milletvekili Bdp Abdullah Öcalan Gülten Kışanak 


Gülten Kışanak şunları söyledi;

Tüm Nevruz şehitlerini saygıyla selamlıyorum. Bugünleri yaratan özgürlük sevdasını bu halka aşılayan halkımızın özgürlük yürüyüşüne güç veren bedenlerinde Nevruz ateşi yakan tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum.

Siz değerli halkımız mücadele ettiniz inandınız, yürüdünüz. Bugün hepimizin ortak sözünü Kürt halkının önderi sayın Öcalan söyledi. Hepimiz adına, direnen halkımız adına, kadınlar adına, gençler adına, Agitler adına, Berivanlar adına söylenmiş sözdür. Biz bu sözün gereğini yapmak için bundan sonra daha çok çalışacağız.

Burada meydanda sizler hem tarih yazdınız hem de tarihe tanıklık ettiniz. Şimdi yeni bir sürece hep beraber daha güçlü daha emin adımlarla yürümeye hazır mıyız? Amed hazır mı? Kürdistan halkı hazır mı? Kardeşliğe barışa eşitliğe inananlar bu yeni sürece hazır mı? İşte bize demokratik siyasette görev verdiğiniz bizlere sizinle birlikte bu yolu yürümek düşer. Bu onuru bize bahşederseniz ömrümüzün sonuna kadar sizinle birlikte barış için çözüm için özgürlük için gelecek için yürümeye hazırız. Halkımıza söz veriyoruz.

21 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı