Gençler siyasette ‘ Rol’ istiyor

genç adaylar konuşması
Genç Arkadaşlar Seçilme Yaşı Engelli Vatandaş İran Seçimleri Üniversite Mezunu 

-görüntü ve detay

( ANKARA )- Ak Parti'de gençlerin başvuru sayıları artıyor- Genç adaylar iddialı ANKARA

- 24 Haziran seçimleri için aday adaylık başvuru tarihinin uzatılması nedeniyle gençler parti il teşkilatlarına ve AK parti genel merkezlerine akın etti. Genç adaylar tanınan bu fırsatı en iyi şekilde kullanacaklarını belirttiler. AK Parti’de seçim heyecanı devam ediyor. 28 Nisan’da son bulması beklenen aday adayı başvuru tarihi 2 Mayıs’a kadar uzatılması nedeniyle gençler parti il teşkilatlarına ve AK parti genel merkezlerine akın etti. AK parti de sürenin uzatılması rakamlara da yansıdı. Başvuru sayısı 6 bini geçerken 400’ün üzerinde engelli aday ve çok sayıda 20 yaş altı gencin başvuru yapması da dikkat çekiyor. Ak parti’de Kadın ve Genç adaylardan 3 bin lira engelli vatandaşlardan ise bin lira ücret alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere güvendiğini seçilme yaşının 18’e indirilmesi konusunda büyük heyecan yaşadıklarını belirten gençler, Türk gençleri olarak bizlere tanınan bu fırsatı en iyi şekilde kullanacaklarını belirttiler. İşte AK Parti Genel Merkezi’nde aday adayı başvurusu yapan gençlerin görüşleri: Görme engelli çorum milletvekili aday adayı yüzde 66 görme engelli Resul Partici, Tarih öğretmenliği yapıyor. Sosyoloji ve tarih bölümlerini bitirdi. Sosyoloji yüksek lisansı yapan Partici Mecliste engelli bireylere yardımcı olacak topluma faydalı olacak onları kucaklayabilecek birinin seçilmesinin herkes için hayırlı olacağını belirtti.
AK Parti hükümetinin yaptıklarının bir devrim olduğunu belirten Partici,” Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana 2002’ye kadar engellilerin yaşamlarında olması gereken yönde istisnai durumlar hariç büyük değişimler yaşanmadı. Ama 2002’den bu yana eğitim istihdam ulaşım sağlık yasamda iyileşti. Bizlere istihdam sağlandı ekonomik bağımsızlık kazandık. Eğitim konusunda erişebilirlik sağladık üniversite mezunu olduk. Ulaşım sayesinde buraya kadar gelebiliyoruz dışarı rahatça çıkabiliyoruz tatile gidebiliyoruz sosyal yaşamda katkılar sağlıyor. Sağlıkta ise artık tek başımıza rahatsızlıklarımızı ifade ediyoruz bu bir devrimdir” şeklinde konuştu.
“ 24 Haziranda tüm dünya Türk gençlerini görecek Türkiye’nin en genç şehri olan Şanlıurfa’dan geldiğini belirten Hamza Toprakçı, “ 24 Haziranda ilk defa sandığa gidip mühür basacak genç kardeşlerimin sayısı 4 milyon. Recep Tayyip Erdoğan’nın gençlere ne kadar güvendiğini tüm dünya ya göstermek için 4 milyon kardeşim gezip güvenini göstereceğim” dedi.
Seçildiği takdir de genç arkadaşlarıyla işbirliği içinde olacağını belirten Toprakçı, sadece Şanlıurfa’nın değil genç bütün illeri gezip üniversiteleri liseleri dershaneleri gezip genç arkadaşlarıma cumhurbaşkanımızın gençlere ne kadar güvendiğini ve onların da bu kutlu yürüyüşe katılmasını sağlayacağım. Türkiye 2023 vizyonu doğrultusunda giderken , dünyada Türkiye denildiği zaman akla ilk gençlik gelmesi sağlayacağım. 15 temmuzda gençleri gördüler 25 haziranda da tüm dünya Türk gençlerini görecek” ifadelerini kullandı. “Osmanlı Devleti’ni unutulmamasını sağlayacağım” 24 yaşında olan Mehmet Sayacan Öge Diyarbakır 1.sıra aday adayı. 2007'den bu yana Ak Parti teşkilatında olan Öge, görevinden istifa ederek Milletvekili olmak için başvuru yaptı. Gençler için projeleri olduğunu ve bunu uygulamada kararlı olan Öge, “Biz gençler olarak kendini tanıyan milletini devletini tanıyan , milletin efendisinin millet milletin hizmetkarı kendi olarak görenlerdeniz. Genç arkadaşlarımız mecliste olması heyecan katacaktır. Partide bulunan genç arkadaşlarımı aradım temayülde oy istedim ”dedi.
Seçildiği takdir de aday olduğu bölgeden her ay bir genci Osmanlı topraklarına götüreceğini Osmanlı Devleti’ni unutmamalarını sağlayacağını belirtti.
“Siyaset genlerimde var” 2000 doğumlu lise son sınıf öğrencisi Kemal Kurtaran Aydın ise dedesinin ilk mecliste mebus olduğunu ve siyasi istediğin genlerinden geldiğini belirterek, “Çocukluğum cumhurbaşkanımızın sözlerini ezberleyip ardından haberleri izleyip kendi kendime nutuk atarak deneyimler yasadım. Ayrıca Ankara Büyükşehir belediyesi çocuk meclisinde 15. döneminde yer aldım. Sadece gençlerin belli kesimin grubun değil tüm Türkiye’ye hizmet vermek ve bütün vatandaşlarımıza mecliste bir sözcüsü, kardeşi haline gelmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın izinden giden gençler olarak,insan bazlı şiarı ile bu yola başvurdum. Allah’ın rızası dışında hiçbir beklentim yok. Koltuklar insanlara şeref kazandırmaz. Davalar projeler bir şeyler elde edilebilir. Cumhurbaşkanımız bizlere bu imkanı tanıdığı için sonsuz minnettarım" şeklinde konuştu.
AK Parti genel merkezinde gençlerin yanı sıra kadın adaylar ve yaşlı adayların da olması dikkatlerden kaçmadı.
30 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı