Devlet Bahçeli:Başbakan Erdoğan gel şerefsizlik hesabını kapayalım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti grubu toplantısında Başbakan Erdoğan'a yüklendi.İmralı ile hükümet arasında görüşmeler yapıldığını iddia eden MHP lideri,Erdoğan'a seslendi:'Gel şerefsizlik hesabını kapayalım'dedi.
İmralı Adası Mhp Grup Toplantısı Devlet Bahçeli Recep Tayyip Erdoğan 


MHP olarak İmralı canisi ile görüşmeleri ilk defa gündeme getirdiklerinde Başbakan Erdoğan'ın sinir küpüne döndüğünü ve ağzına ne geliyorsa hakaret olarak sıraladığını belirten Bahçeli ''Kendisi 22 Ağustos 2010 günü Kayseri Cumhuriyet Meydanı'ndaki konuşmasında aynen şöyle demiştir: 'Bizim PKK ile bir araya geldiğimizi söyleme şerefsizliği yapanlar, bu alçakça iftirada bulunanlar,bunun hesabını her yerde vereceklerdir.Biz terör örgütüyle hiçbir zaman masaya oturmadık,hiçbir zaman da oturmayacağız.Bizim felsefemizde,anlayışımızda böyle bir şey olmaz.Şunu bilin Tayyip Erdoğan'ın başında bulunduğu bir iktidar hiçbir zaman terör örgütüyle masaya oturmaz' bir sonraki gün yani 23 Ağustos 2010 tarihinde Show Tv'de katıldığı bir programda ise Kayseri'deki konuşmalarını inkar edercesine İmralı ile görüşmeleri kabul etmek durumunda kalmıştır.Bir suçlunun telaşıyla sorumluluğu kendisinden uzaklaştırmak adına Türk siyasetine yeni bir yorum getirmiş 'biz hükümet olarak görüşmüyoruz,devletin istihbarat örgütleri görüşüyor' diyerek korkudan ve çekindiğinden dolayı devleti sorumlu ilan etmiştir.''ifadelerini kullandı.

''Yıllardır soruyoruz,yıllardır sorguluyoruz İmralı canisi ile görüşme ve müzakereler hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya çıktığına göre şerefsiz kimdir?''diyen MHP lideri ''Şerefsizlik kimin payına ve hanesine düşmüştür?Şeref dersinden sınıfta çakmışların, her defasında ikmale kalmışların Türk milletinin ve devletinin şerefini sahiplenmesi nasıl mümkün olacaktır...Sayın Başbakan,gelin önce bonusuyla birlikte epey biriken şu şeref bahsinin üzerinde duralım ve açıkta kalan şerefsizlik hesabını artık açılmamak üzere kapatalım.Böylece hak yerini bulsun,bizim payımıza geçikmiş iade itibarı;sana da yüz kızarıklığı ve bir özür dileme borcu düşsün''şeklinde konuştu.




Devlet Bahçeli Hakkında
1948 yılında Osmaniye'de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlköğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Devlet Bahçeli, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yapmıştır. Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket'in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası'na hizmet etti. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Ak...
devamı
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
8 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı