Demirtaş skandal çağrıya 'devam' dedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sur için yaptıkları çağrının süreklilik arz ettiğini belirterek, halkın hergün saat 16.00'da eylemlerine devam etmesi gerektiğini ifade etti.
Selahattin Demirtaş Hdp Diyarbakır 


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile birlikte basın toplantısı düzenlendi. HDP Diyarbakır il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Demirtaş, Sur için yaptıkları çağrının süreklilik arz ettiğini belirterek, “Halk saat 16.00'da demokratik tepkisini ortaya koymalı. Sur'da insanlık dışı uygulama durmuş değil. Sur'daki durum netleşene kadar demokratik eylemelerimize devam edeceğiz. Geri adım atmayacağız. Her gün onlarca kez tehdit ediliyoruz. Sizden korkmayacağız. Alanlarda olacağız. Direnmeye devam edeceğiz” dedi.
Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
3 Mart 2016 Perşembe günü yayınlandı