Davutoğlu: 'Türkiye hiç bir ülkeden ders almaz'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, düzenlediği basın toplantısında Avrupa Parlamentosu tarafından verilen Gezi Parkı kararını değerlendirdi.
Basın Toplantısı Dışişleri Bakanı Gezi Parkı Avrupa Parlamentosu Ahmet Davutoğlu 


AP' nin kararının usul, üslup ve esas açısından kabul edilemez olduğunu belirten Davutoğlu '' Usul açısından kabul edilemez; çünkü AP eğer demokratik haklar konusunda bu kadar hassas bir tuttum içinde ise öncelikle son dönemde Avrupa'nın gençlik başkentlerinde yaşanan gelişmelerle ilgili de aynı tutumu sergilemesi gerekiyordu.'' dedi.


'' Türkiye birinci sınıf bir demokrasidir.Benimsediği ilkeler bağlamında da bu ilkeleri uygulaması açısında da evrensel değerlere hep saygıda bulunmuştur. '' diyen Davutoğlu '' Fikir özgürlüğü,gösteri özgürlüğü evrensel değerler arasındadır.Bunu hep savunduk savunmaya da devam edeceğiz. '' diye konuştu.


Dışişleri Bakanı '' Türkiye hiçbir şekilde, hiçbir ülkeden ya da ülke grubundan bu konularda ders alma ihtiyacı olan bir ülke değildir. '' diye belirtti.






Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
13 Haziran 2013 Perşembe günü yayınlandı