Davutoğlu'nda Suriye Açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye meselesi konusunda gazetecilerin sorularını cevapladı.
Dışişleri Bakanı Suriye Kimyasal Silah Ahmet Davutoğlu 


Türkiye'nin tutumunun net ve açık olduğunu anlatan Davutoğlu, kimyasal silah kullanımı, tedariki ve projesinin insanlık suçu olduğunu bildirdi. Davutoğlu, Türkiye açısından bu net tutumun her taraf için geçerli olduğunu söyledi. Davutoğlu, ' Bir damla kimyasal silah bile yeryüzünden kalkacaksa bunu biz destekleriz ' dedi.

Sadece kimyasal silahların devrine dayalı bir çözümün kesin ve mutlak bir çözüm olarak görülmesinin barış getirmeyeceğine dikkat çeken Davutoğlu, ' Barışı getirecek olan Suriye rejiminin bu saldırılarını durdurmasına yönelik adım atılmasıdır. Türkiye hiçbir zaman bölgemizde dış bir askeri müdahaleye davetiye çıkarmadı. Hiçbir zaman savaş çağrısı yapmadı, fakat uluslararası bu konuda adım atmaya çağırdık ve bu konuda kararlı adım atılmadıkça nasıl büyük mezalimler olduğunu da geçmişte gördük ' şeklinde konuştu.


Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
13 Eylül 2013 Cuma günü yayınlandı