Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'le ilgili konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanı İsrail Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü 


Cumhurbaşkanlığı makamı 10 Ağustos 2014 tarihinden beri milletin makamıdır, Cumhurbaşkanlığı da doğrudan milletin evidir.

Cumhurbaşkanlığı'nın Çankaya Köşkü'nden Beştepe Külliyesi'ne taşınmasının asıl sebebi işte budur. Sıradan bir olay değil, bunu bilerek yaptık.

Çankaya Köşkü sadece bir kişiye göre tasarlanmış bir mekandır. Orada böyle geniş toplantılar yapma imkanı yoktu, halbuki biz burada her ay en az birkaç defa muhtarlarımızla, işadamlarımızla, gençlerimizle velhasıl milletimizle buluştuğumuz toplantılar gerçekleştiriyoruz.

İSRAİL İLE ANLAŞMA

Bilindiği gibi 2010 yılında Mavi Marmara hadisesinin ardından İsrail'le sorunlu bir döneme girmiştik. Bizim açımızdan kabul edilmesi asla mümkün olmayan bu hadisenin ardından iki ülkenin arasındaki ilişkileri düzeltmek için ABD dahil birçok ülke aracı oldu.

Bizim üç şartımız vardı. 'İsrail resmen özür dilemelidir' demiştik. İsrail özür diledi.

İkinci şartımız, Mavi Marmara'da şehit edilenlerin ailelerine tazminat ödenmesiydi. Her bir şehidimizin ailesinin hesabına 2 milyon dolar tazminat yatırılacak.

Üçüncü şartımız Gazze üzerindeki ambargonun kaldırılmasıydı. Dün Roma'da varılan anlaşmayla bu da sağlandı.

Gazze'de karanlıkta yaşıyorlar. Elektrik yok. Ya dedik limana elektrik enerjisi veren bir gemi yerleştirelim. Ya da orada Almanların bir santrali var oradan sağlayalım. Bu da kabul edildi.

Diğer sorun su sorunuydu. Bunu da kabul ettiler.

Gıda, sağlık, konut gibi her alanda Türkiye'den Gazze'ye yardım ulaştırılabilecek.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
27 Haziran 2016 Pazartesi günü yayınlandı