Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan Necmettin Erbakan Külliyesi açılışında konuştu. Erdoğan Avrupa Parlamentosu'nun kararına tepki göstererek 'Bunlar darbecileri kırmızı halıda karşılayanlardır' dedi.
Avrupa Birliği Cumhurbaşkanı Avrupa Parlamentosu Recep Tayyip Erdoğan 


Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN HOCAMIZI RAHMETLE, MİNNETLE ANIYORUM

Sözlerimin hemen başında 54. Hükümetin Başbakanı, Milli Görüş davasının dileri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle, minnetle yadediyorum. Külliyemiz gerçekten ilçemize ve ismine layık bir yapı olmuş. Selçuklu, Osmanlı estetiği ile günümüzün mimarisini başarısıyla meczeden külliyenin uzun yıllar Sancaktepelilere hizmet vereceğine inanıyorum.

EVET BU ERDOĞAN BU ZİHNİYETE KARŞI DİKTATÖRDÜR

Bu sabah kadın ve demokrasi toplantısındaydım. O toplantıda ifade ettim: Adalet. Avrupa Birliği toplanmışlar bir toplantı yapmışlar. Müzakereleri dondurma kararı almışlar. Sen bu kararı alsan ne yazar, almasan ne yazar? Siz zaten 53 senedir bu kararları alıyorsunuz 53 sene. Bu karara ellerini kaldıranlar, hayır diyenler, evet diyenler. Evet diyenler maşallah bayağı da fazlaymış. Bak, hani diktatör dediğiniz bir Erdoğan var ya. Evet bu Erdoğan bu zihniyete karşı diktatördür. Ama samimi olanlara karşı müşfiktir, merhametlidir.

ŞİMDİ TRUMP NİYE DİKTATÖR OLDU?

Amerika'da seçim oldu. Hani siz demokrattınız. Şimdi Trump niye diktatör oldu. Durun bakalım, daha çalışmadı. Biz Amerika'nın iç işlerine karışmayız. Bunları anlamak mümkün değil. Bunlar tatlı su demokratıdır. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar dürüst değildir. Bunlar darbecileri kırmızı halılarla karşılayanlardır. Biz ise darbecileri indirdiğimiz için bunlar rahatsız oluyorlar.

BU TERÖRİSTLERE NUTUK ATTIRAN SİZ DEĞİL MİSİNİZ?

Eğer darbeciler başarılı olsaydı, bunlar Avrupa'nın meydanlarında zil takıp oynayacaklardı. Siz idam istiyorsunuz ya, beyefendiler rahatsız oluyor. Ben diyorum ki, geliyorlar ya Avrupa'dan. Diyorum ki, demokrasi nedir, milletin iradesine saygı duymaktır, sandığa saygı duymaktır. Millet derse ki, biz idam istiyoruz. 248 şehit vermiş. Ben idam istiyorum derse, bu parlamentoya gelirse, parlamentodan bu geçerse, bana da gelirse ben de bunu onaylarım diyorum.

AİHM'İN VERDİĞİ ÇOK KARARLAR VAR İYİ BİLİYORUZ

Diyorlar ki, ama Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunu redddeder. Beni orası ilgilendirmez diyorum. AİHM'in verdiği çok kararlar var iyi biliyoruz. Bu milletin iradesi herkesin saygı duyması gereken bir millettir. Onlar istese de istemese de karar sizin kararınızdır.

TERÖRİSTLERİ BRÜKSEL MEYDANINDA KONŞUTURAN, NUTUK ATTIRAN SİZ DEĞİL MİSİNİZ?

Benim 248 vatandaşım şehit olacak şehit olacak bunların umurunda değil. Benim ülkem yakıp yıkılacak bunların umurunda değil. Güneydoğu'da bir günde 53 kardeşim öldürülecek. Öldürülen Kürt, talimatı veren Kürt, bunlar utanmadan hala onları savunacak. Ben Batı'ya sesleniyorum, bu ülkeden kaçıp giden teröristleri Brüksel meydanında konşuturan, nutuk attıran siz değil misiniz?
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
25 Kasım 2016 Cuma günü yayınlandı