CHP Parti Sözcüsü Öztrak: 'Mahalli idare seçimlerinde büyük bir başarı elde edeceğiz' - ANKARA

CHP Parti Sözcüsü Öztrak: "Mahalli idare seçimlerinde büyük bir başarı elde edeceğiz" - ANKARA - Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın kürsüye gelişi ve açıklamalarıCHP MYK toplantısı - Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: - "Vakit geçirmeden, milli iradenin tecelligahı Gazi Meclisimizin yönettiği gerçek bir parlamenter demokrasiye geçmek ve milletimizin sırtına abanan bu rejimden kurtulmak artık şarttır. Bunun da kapısı mahalli idare seçimlerinden geçmektedir" - "Andımız, ülke bütünlüğü içinde vatan, Cumhuriyet ideallerini barındırır, saygı, sevgi kavramlarını içselleştirir, kalkınma hedefini simgeler. Şimdi eğer hukuk varsa, Andımız tüm okullarımızda tekrar okutulmaya başlanacak. Hiç unutulmasın, büyük devletler gelenekleriyle yaşar" - "(Kaşıkçı cinayeti) Böyle bir cinayetin odasında işlendiği söylenen konsolosun yurt dışına çıkmasına nasıl izin verildi? 1963 tarihli Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine göre konsolosluk memurlarının ağır suç halinde tutuklanmaları ve gözaltına alınmaları mümkün. Gitmesine de bilerek göz yumulmuştur"ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Vakit geçirmeden, milli iradenin tecelligahı Gazi Meclisimizin yönettiği gerçek bir parlamenter demokrasiye geçmek ve milletimizin sırtına abanan bu rejimden kurtulmak artık şarttır. Bunun da kapısı mahalli idare seçimlerinden geçmektedir." dedi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.Toplantı sürerken açıklamada bulunan Öztrak, MYK'da Kılıçdaroğlu'nun İngiltere seyahati, 2019 bütçesi, ekonomi, tarım, çevresel gelişmeler ve Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin kadın kolları toplantısında "Mahalli idare seçimleri belki de anamuhalefetin sonu olacak." dediğini hatırlatan Öztrak, "Mahalli idare seçimlerinin birilerinin sonu olacağını yavaş yavaş anlamaya başladı.
CHP olarak mahalli idare seçimlerinde büyük bir başarı elde edeceğiz. Bu da ucube tek adam parti devleti rejiminin sonu olacak." ifadelerini kullandı.Erdoğan'ın "Bir tek bizim kadın kollarımız çalışıyor, CHP'nin Kadın Kolları çalışmıyor." ifadelerini de kullandığını aktaran Öztrak, şöyle devam etti:"Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, CHP Kadın Kolları üstünden kurban kesmeye kalkmasın. Kendi kadın kollarına baksın. Özellikle kendi kadın kollarının son seçimde aldığı neticeye bir baksın."Öztrak, geçen hafta tek adam parti devleti rejiminin ilk bütçesinin TBMM'ye sunulduğunu savunarak, "Ucube rejimin, bütçeyi de nasıl ucubeleştirdiğini gördük." değerlendirmesinde bulundu.Bütçede, Hazinenin özel tertip devlet iç borçlanma senedi ikras sınırının 28,5 milyar liraya çıkarıldığını belirten Öztrak, kamu bankalarıyla, kamu kurum ve kuruluşları arasında bu meblağın nasıl dağıtılacağı konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yetkili kılındığına dikkati çekti.Geçen günlerde İşsizlik Fonu'ndan üç kamu bankasına 11 milyar liralık sermaye benzeri para verildiğini anımsatan Öztrak, şöyle konuştu:"Şimdi de yine kamu bankaları için 28,5 milyar Türk Liralık özel tertip devlet hazine kağıdı çıkarıyorsun. Bu şunu gösteriyor, demek ki kamu bankalarında işler ciddi. O zaman bize sormak düşüyor, bu kamu bankalarının sermayesi nasıl eridi? Bunun sorumlusu kim? Kime sordunuz da bunun yükünü özel tertip devlet kağıtları ve İşsizlik Fonu aracığılıyla milletimizin sırtına yüklüyorsunuz? Bu manzara, aslında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanının, İş Bankası'ndaki Atatürk hisselerine ve İş Bankası iştiraklerine neden göz koyduğunu gayet açık anlatıyor. Kamu bankalarında yandaşlara ve iktidarın etrafında kümelenmiş birtakım yamyamlara kredi dağıtma imkanı kalmayınca, bunlara kredi dağıtacak yeni bir kamu bankası ihtiyacı belirmiş anlaşılan. Bunu da İş Bankası üzerinden gidermek istiyorlar. Atatürk'ün vasiyetine göre, dilimize, tarihimize sahip çıkalım diye bırakılan paraların yandaşlara, yamyamlara peşkeş çekilmesine, gasbedilmesine izin vermeyeceğiz."Devletten, Anayasa'nın gereği olarak başta Atatürk'ün miras sözleşmesi olmak üzere ülkede yapılan ve yapılacak tüm özel sözleşmelere sahip çıkmasını isteyen Faik Öztrak, "Bugün Atamızın mirasına göz dikenler, yarın daha da sıkışınca vatandaşların çocuklarına bırakacağı mirasa da el atmakta hiç tereddüt etmeyecekler. Buna karşı çıkmak gerekir. Böyle giderse, milletimiz çocuklarına miras bırakamayacaktır. Böyle bir ülkeye de kimse yatırım yapmaz." dedi.

İngiltere İşsizlik Anamuhalefet Yurt Dışı Muhalefet 

22 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı