CHP'nin 89'uncu Kuruluş Yıldönümü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı ve üyeleri 89'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle, Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
Cumhuriyet Halk Partisi Oğuz Kaan Salıcı Mustafa Kemal Atatürk Taksim Meydanı İstanbul İl Başkanlığı 


CHP'nin 89'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Taksim Meydanı'nda düzenlenen törene CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve partililer katıldı. Çelenk koyma törenin ardından partililere hitap eden Salıcı, ' Bu gün 9 Eylül Bu gün; dünya tarihinde eşine sık rastlanmayan bir kurtuluşun ve bir kuruluşun yıl dönümü. 9 Eylül 1922 ' de İzmir ' de Hükümet Konağı ve Kadifekale ' ye dikilen bayrak, bu topraklar üzerinde bir takım hevesler besleyenlere verilmiş bir yanıttır. Bu vesileyle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş savaşı şehitlerini ve gazilerini bir kez daha saygı sevgi ve şükranla anıyoruz ' dedi.

9 Eylülün aynı zamanda CHP ' nin kuruluş yıl dönümü olduğunu söyleyen Salıcı, “9 Eylül aynı zamanda başka bir destanın ülkemizin kurtuluşunu sağlayan kadroların Cumhuriyet Halk Partisi ' nin kuruluş yıl dönümüdür. 9 Eylül 1923 ' te Halk Fıkrası ismiyle kurulan partimiz, Cumhuriyetin ilanından 1 yıl sonra 1924 ' te Cumhuriyet halk Fıkrası 1935 ' te Cumhuriyet Halk Partisi adını aldı. Tarihinden ve devrimciliğinden kopmadan, 89 yıldır bu ülkenin refahı, huzuru, barışı, kalkınması için kısaca mutlu bir Türkiye için 89 yıl önce olduğu gibi bu gün de aynı kararlılıkla mücadele eden bir partiyiz. Halkımızın karamsar olmamasının dileyerek 89 yıllık bu ulu çınarın gölgesine davet ediyorum” diye konuştu.

Törenin ardından partililer meydandan ayrıldı.


9 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı